Taxus Baccata

Heb je weleens van de Taxus Baccata haag gehoord? Dat kan maar zo want het zijn zeer populaire haagplanten. Wat veel mensen niet weten is dat de Taxus erg oud kunnen worden en de oudste is momenteel ouder dan 1500 jaar.

Echter is dat niet de reden voor de populariteit, maar meer om het goede lange en dichte heggen kunnen worden. De Taxus groeien dan misschien niet zo snel, maar onder de meest gunstige omstandigheden kunnen ze wel tot 25 meter hoog worden. Het is dan ook een zeer goede haag, omdat het geen last van wortelconcurrentie heeft. 

Het verzorgen van een taxushaag

Het zijn populaire hagen die heel dicht en hoog kunnen worden. Dit zorgt voor een zeer goede privacy in je eigen tuin. Daarnaast vraagt de Taxus haag ook niet veel van de grond waar het in geplaatst zal worden.

Een Taxus haag staat graag in de schaduw en kan vrijwel op alle gronden groeien. Het enige waar deze hagen niet goed mee overweg kunnen is wateroverlast. Als je een zanderige grond hebt, is het verstandig om kunstmest te gebruiken, zodat je haag de juiste voedingsstoffen ontvangt.

Als je jouw Taxus haag goed wil onderhouden, dan is verstandig om deze minimaal een keer per jaar goed te snoeien. Er wordt geadviseerd om dit rond de langste dag van het jaar te doen. In sommige gevallen kun je zelfs tot het oude hout snoeien en deze hagen zijn ook zeer geschikt voor de vormsnoei. Als je meer informatie hierover wilt, adviseer ik je de website van Haagplanten-heijnen.nl eens te bezoeken.
 

Related Posts

Wat is torsieveren?