Wat is torsieveren?

Heb je wel eens van de term torsieveren gehoord? Als het gaat over het torsieveren van een garagedeuren dan bedoelen ze daarmee het compenseren van het gewicht van de deur. Het gaat ervoor zorgen dat de deur soepeler open en dicht kan gaan. Je hebt een torsieveer nodig als belangrijk onderdeel van de garagedeur en een andere naam daarvoor is een draaiveer. Het wordt gemonteerd op een as en dan aan een vaste metalen constructie.

Dit is dan boven en parallel aan de deur. Zorg dat jij er ook genoeg over weet als je het eens moet vervangen, of je kunt het gewoon aan experts overlaten zodat zij het werk voor je doen als het nodig is. Wanneer je merkt dat de deur niet meer soepel open en dicht gaat is het goed om hier eens naar te kijken.

Meer over torsieveren

Wat goed is om te weten, is dat kleine lichte garagedeuren vaak een wat kleinere torsieveren hebben en dat de grotere zware garagedeuren grotere torsieveren nodig hebben. Het hangt dus af van welke deur je hebt wat je precies nodig hebt. Maar gelukkig staan de specialisten voor je klaar om met je mee te kijken welke maat je nodig hebt.

Mocht je er andere vragen over hebben dan staan zij ook voor je klaar om deze te beantwoorden. Het is dus zo geregeld als je maar bij de juiste aanklopt als je hulp nodig hebt.

Related Posts

Taxus Baccata