donderdag 10 mei 2018

Israel, wees op JeHoede

Zoals u allen hebt kunnen lezen, zien, horen zijn de inleidende beschietingen tussen Israël en Iran begonnen.

Iran beschoot Israël gisteren met 20 raketten, waarvan er 4 door het Israëlische Iron Dome systeem werden neergehaald en de rest kwam in Syrië zelf terecht. Geen aanval om over naar huis te schrijven op het eerste gezicht. Maar juist deze faal-aanval geeft te denken. Iran is geen te onderschatten tegenstander.
Iran is ook een land dat snel leert en Iran leert dus nu van Israel door low-tech raketten in te zetten. Qasem Soleimani, de bevelhebber van de Quds strijdkrachten, onderdeel van de Islamic Revolutionary Guard Corps en staat onder direct bevel van Ayatollah Ali Khamenei. Zwaargewichten dus in het Iraanse politieke en militaire establishment. En zwaargewichten die gezichtsverlies niet kunnen veroorloven.

Mijn inschatting is dat Iran Israël test. Eerder met de aanvalsdrone en nu met low-tech raketten. Iran verzamelt de gegevens en zal na analyse andere methoden hanteren om Israël te testen. Wanneer blijkt dat Israël een herhaling aan zetten zal plegen, dan weet Iran met die kennis hun aanvalsplan aan te passen en dan grootschalig toe te slaan.

Israël vecht, door de Russische aanwezigheid,  met een hand gebonden op de rug en kan daardoor niet volledig handelen en toeslaan een gebrek dat Israël zal gaan kosten.

Israël wees op je hoede. Wat je nu ziet zijn nog maar de inleidende beschietingen en met Rusland als partner van Iran in Syrië kan je die gasten vertrouwen zover je ze kan gooien.