dinsdag 23 januari 2018

Kan je met goed fatsoen twitter nog wel gebruiken?

Daar waar vroeger twitter een platform was waar alle meningen werden getolereerd en verspreid, is het nu verworden tot een repressief en regressief sociaal media platform, geschikt voor mensen met een welgevallige mening.

Ik ben zelf met twitter gestopt en overgestapt naar gab.ai waar inderdaad veel extreemrechtse meningen te vinden zijn, ik ben de eerste die dat toe zal geven.  Waarom dan toch die overstap? Op twitter was er ook genoeg extreemrechts te vinden en twitter heeft tijdens de twitter purge veel van die kaalkopjes terecht laten aufschmerzen (nepduits, maar wel leuk). Het vreemde is dat extreemlinks en alles hatende mohammedanen op twitter gewoonweg nog hun gang kunnen gaan. Die hypocriete selectiviteit stuit mij zo tegen de borst dat er bij mij een rode lijn is overschreden en aangezien ik geen Obama ben is voor mij een rode lijn ook daadwerkelijk een rode lijn. Op gab.ai is iedereen welkom en mogen alle meningen gehoord worden al haat ik er velen, maar het is aan mij om te bepalen of ik iets wel of niet wil lezen, daar heb ik geen selectief sociaal mediaplatform voor nodig om dat voor mij te bepalen.

Een ander ding dat mij bij twitter verschrikkelijk stoort is de zogenaamde shadowban waarbij gebruikers met een onwelgevallige mening zonder dat zij het zelf weten door twitter worden onderdrukt. Het kan zomaar een op een uit een Stasi-handboek zijn overgenomen.
Wanneer de van twitter gebruikmakende lezer bovenstaande leest en zijn schouders ophaalt onder het mom van “zo’n vaart zal het bij mij niet lopen”, “die twitteraars zullen het wel verdiend hebben”, of “ik blijf op twitter om een tegengeluid te laten horen” die twitteraars wens ik het allerbeste in hun grenzeloze naïviteit.

Laat ik even wat twittergebruikers de revue passeren met een shadowban, of andere twitterrestricties: Dr. Gertjan Mulder, shadowban en heeft daarom zijn account terecht opgeheven. Julius Assange, zonder opgave van redenen werd zijn account door twitter opgeschort, later onder protest weer geactiveerd, maar er schijnen zich nu weer onfrisse dingen rond zijn account plaats te vinden. Bosch Fawstin de Mohammed cartoonist, account door twitter opgeheven en na veel protest weer geactiveerd. Milo Yiannopoulos, account permanent geband door twitter. Verder zijn er nogal wat conservatieve islamcritici door twitter in de ban gedaan. U ziet een patroon. Alleen welgevallige politiek correcte meningen, extreemlinkse of islamitische meningen worden door twitter getolereerd. Niet politiek correcte meningen worden mondjesmaat getolereerd, wanneer de invloed beperkt is, maar hoe lang gaat dat nog duren. Vergeet niet dat twitter medegefinancierd wordt door een Saoedische prins en u weet: wie betaalt bepaalt.

Voor mij dus genoeg redenen om het policor platform twitter vaarwel te zeggen. Er zijn mensen die dat een laffe daad vinden en dat mogen zij vinden, mijn eigen inschatting is dat er velen zijn die verslaafd zijn aan hun aantal volgers, de virtuele invloed die zij denken te hebben en de aandacht die hun ego streelt, maar nogmaals dat is mijn inschatting en dat geldt zeker niet voor iedereen. Deze mensen vergeten echter dat wanneer twitter bepaalt dat hun mening niet meer in het straatje past zij met een druk op de knop het zwijgen worden opgelegd.

Bevrijdt uzelf, zeg uw account op en zoek platformen die echt voor vrije meningsuiting staan.
Most people do not really want freedom, because freedom involves responsibility, and most people are frightened of responsibility.  Sigmund Freud