woensdag 19 juli 2017

Netanyahu haalt hard uit naar de Europese Unie

Gevalletje terecht wensdenken van Binyamin Neytanyahu. De Israëlische minister-president is op staatsbezoek in Hongarije en tijdens een besloten bespreking, dat niet gepland streamde naar aanwezige journalisten, haalde hij hard uit naar de EU die hij knettergek noemde.


Voer natuurlijk voor de EU Israël-haters, want Israël dus mogen alle antizionistische gekkies weer vrij schieten.

Netanyahu sprak onder andere de volgende waarheden:
"Ik denk dat de EU moet beslissen of het wil leven en bloeien of dat het wil barsten  en verdwijnen, ik ben niet erg politiek correct. Ik weet dat dit een schok is voor sommige van jullie, dat is een grap. Maar de waarheid is de waarheid - zowel over de veiligheid van Europa als over de economische toekomst van Europa zal de EU een andere koers moeten varen ten opzichte van Israël."

"De Europese Unie is de enige entiteit in de wereld die de betrekkingen met Israël, het land dat nieuwe technologie op alle terreinen uitvindt op politieke omstandigheden conditioneert. De enige! Niemand anders, "zei Netanyahu

"Het is gestoord. Het is echt gestoord, "zei hij, waarin Netanyahu verwees op de drang van de EU om afspraken met Israël te koppelen aan het vredesproces. "Het gaat niet om mijn interesse. Ik spreek het belang van de EU".

Terechte woorden van Netanyahu. Israël geniet onder andere goede betrekkingen met Rusland, China en India. Deze landen zijn  geïnteresseerd in Israëlische innovaties. Neem India. India heeft een waterprobleem, Israël heeft de technologie het probleem van India weg te nemen. Deze technologie vindt men in Israël en niet bij de Palestijnen die alleen maar slachtoffertje kunnen spelen.

Tijdens de bijeenkomst spoorde Netanyahu de leiders van Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen aan om hun grenzen te sluiten voor vluchtelingen uit Afrika en de Arabische wereld.

Interessant dat een Israëlische leider meer aandacht heeft voor de veiligheid van EU-landen dan veel leiders van diezelfde EU-landen die willens en wetens een geweldsgolf importeren.