zondag 30 april 2017

De politieke zondag: VVD en de nieuwe kleren van de keizer

Iedereen in Nederland is onschuldig tot het tegendeel is bewezen, dat geldt ook voor Henry Keizer. Wat ook geldt in Nederland is dat voorzitters van politieke partijen die in opspraak zijn gekomen (tijdelijk) terugtreden tot de lucht om hun persoon is geklaard.


De VVD pakt het echter anders en onhandig aan. Het is een soort zwijgend schreeuwen. Iedereen heeft een spreekverbod opgelegd gekregen, maar de schreeuw om onschuld is zo hoorbaar dat het weer verdacht lijkt.

De VVD is partij die wordt achtervolgd door integriteitsschandalen en er keer op keer mee weg is gekomen. Ook deze keer lijkt het dat de VVD  er zonder noemenswaardige problemen mee weg komt omdat het VVD-electoraat en de VVD-partijleden vasthouden aan een idee-fixe van een fatsoenlijke partij, terwijl de partij aar in jaar uit de lijst aanvoert met schandalen.

Dubieus is het dan ook dat de VVD anderen de maar neemt met waarden, normen, de dikke ikke en het feit dat de VVD bijstandsuitkeringen wil korten door het zogenaamde vakantiegeld in te pikken. Zogenaamde vakantiegeld inderdaad daar dit geld van de uitkering wordt ingehouden, een middel om door de gemeenten rente te vangen toen er nog rente was.

Het siert de VVD dan ook niet door de armsten in de samenleving verder te verarmen terwijl het ordinaire verrijken binnen de VVD tot norm is verheven.