zondag 26 maart 2017

De politieke zondag: laat GroenLinks maar regeren

Ik weet het, het is een schok als u de titel leest. En geloof mij alles wat GroenLinks is ben ik niet. Waarom dan regeringsdeelname vraagt u zich misschien af. Eigenlijk heel simpel. Na de vorige verkiezing voor de Tweede Kamer is mijn constatering dat Nederland, op dit moment, een centrumlinks land is geworden.


De cijfers spreken voor zich CR komt op 73 zetels CL komt op 94 zetels. Van een zogenaamde ruk naar rechts is geen sprake en zal alleen tot stand komen wanneer het komende centrumlinkse kabinet de belastingen verhoogt, knettergekke milieumaatregelen neemt, eurofiel op het belachelijke af wordt en de deur nog verder openzet voor de massale islamitische immigratie (lees veroveringsdrift). Wanneer Nederlanders hard in hun portemonnee worden getroffen en hun leefomgeving wordt verpest door criminele immigranten is er een mogelijkheid dat er een verschuiving is naar rechts, met nadruk op mogelijkheid want Nederlanders liggen liever op hun rug politiek correct te zijn dan voor hun vrijheid, normen en waarden te vechten.

Interessant aan deze peiling is de verschuiving in een zetel tussen D66 en VVD, waarbij kan worden aangetekend dat de huidige VVD net zo links is als D66. De "ophef" van de VVD-leden in de Telegraaf over hun "schrik" dat hun partij met GroenLinks in zee gaat kan worden weggezet als de borrelpraat van menig VVD'er waar zij goed in zijn. Vanuit de VVD-fractie hoef je geen verzet te verwachten, daar de fractiediscipline aldaar kadaverdiscipline betreft en iedereen bang is voor zijn baantje.

De andere verschuiving is ook interessant. Forum voor Democratie rukt op naar 3 zetels in de peilingen. Wanneer Thierry Baudet en Theo Hiddema het goed doen in de Kamer en links hen blijft demoniseren bestaat er een gerede kans dat FvD een concurrent kan worden voor de PVV en voor het deel van de VVD dat nog over enige ruggengraat beschikt.

Bron Peil.nl