zondag 12 februari 2017

De politieke zondag: zal de campagne iets veranderen?

Alle politieke partijen zetten vol in op de campagne. Er wordt geflyerd, baby's worden vastgehouden en ministers van VVD en PvdA mengen zich ongemakkelijk tussen het electoraat. Ik vermoed dat Ard van der Steur node wordt gemist bij de VVD vanwege zijn hoge knuffelgehalte, maar wat ik mij afvraag hoeveel mensen zullen door de politieke campagne hun stem nog veranderen. Ook met de komende debatten is het voor mij de vraag hoeveel mensen zich laten beïnvloeden. Wanneer je in deze tijd van polarisatie nog een zwevende kiezer bent, dan heb je jarenlang liggen slapen.


Ik ben conservatief en stem SGP. Kieskompas en Stemwijzer bevestigden beiden mijn keuze, maar als daar iets anders was uitgekomen was ik niet van gedachte veranderd.

Zondagmorgen was er het interview tussen Nieman en Wilders. Voor Wilders was dat nodig, want ondanks wat ik hierboven schreef zijn er klaarblijkelijk nog mensen die toch van mening veranderen onder invloed van de media en de campagne. Verbazingwekkend.