zondag 26 februari 2017

De politieke zondag: Forum voor Democratie verdubbeld

Goed nieuws voor Forum voor Democratie, de partij is in de peiling van de Hond verdubbeld! Dat houdt in dat gemiddeld 120.000 kiesgerechtigde Nederlanders hun vertrouwen uitspreken in deze nieuwkomer. Ook VoorNederland weet zich weer te plaatsen in het politieke basiselftal. De enige die van Oekraïneverzet die zich nog niet weet te plaatsen is GeenPeil. Wie zich ook nog niet weet te plaatsen is Nieuwe Wegen. De partij van Jacques Monasch. Interessant dat op "rechts" de politieke vernieuwing progressief, daar waar op "links" regressie de boventoon voert wanneer het politieke innovatie aankomt.
Ik hoop van ganser harte dat Nieuwe Wegen de kiesdrempel haalt. Des te meer nieuwe partijen in de Kamer des te beter het is voor het democratische proces in Nederland.

Dat 50+ zetel is kwijtgeraakt komt niet als een verrassing. Het gestuntel van Henk Krol is zo vlak voor de verkiezingen is dodelijk. Ik heb het idee dat ouderen beter hun heil kunnen zoeken bij andere partijen als PVV of SP. Als margepartij mag 50plus wat mij betreft mogen bestaan, Een of twee zetels maximaal.

Dan nog even over het Forum van Thierry Baudet.  De partij die nergens is uitgenodigd voor de debatten maar weet wel 2 virtuele zetels in de wacht te slepen, Kudos voor Forum voor Democratie. Baudet en Hiddema in de Kamer. Ik heb daar zin an.

bron: https://home.noties.nl/peil/