zondag 8 januari 2017

De politieke zondag: PVV leert van haar fouten

Herinnert u zich deze nog nog nog.....
Dat is hem dus niet geworden. Er is een vervolgtweet geweest waarin Wilders mededeelde dat het goed ging met het aantal aanmeldingen. Zeshonderd aanmeldingen kwamen er binnen. Zeshonderd! En niet een is op de PVV-kandidatenlijst terecht gekomen. Dat roept op zich al veel vragen op. De vragen kunt u zelf wel verzinnen, dat hoef ik niet voor u te doen.

De lijst die Wilders wel presenteerde bestaat uit mensen die zich reeds hebben bewezen in de politiek en over het algemeen voor de PVV. Een gedegen lijst dus en geen ophef-lijst waar de MSM (main stream media) op hoopte, sterker nog de MSM was zo wanhopig dat het oud nieuws over de nummer 4 op de lijst Gidi Markuszower moest recyclen met daarbij de hoop ophef ofzo te creëren. Een trieste exercitie als u het mij vraagt.

De PVV begint het dus na 12 jaar te leren. Geen ophef lijst en nu eindelijk ook het besef dat de gemeenteraden goede kweekvijvers kunnen zijn voor een opstap naar hogere politiek platforms. Rust binnen een partij is wat iedere partij nodig heeft en Wilders heeft dus duidelijk voor deze lijn gekozen door veel eventuele risico's uit te sluiten

Kudos in deze dus voor de PVV.

Rest nog een vraag. Waarom staat Martin Bosma op plek nummer 6, waar je hem in de top drie zou verwachten, net als in 2012.  Waarom vraagt u zich af? Nou hierom: In de periode 2004-2006 bestond de Groep Wilders uit het Kamerlid Wilders en zijn beleidsmedewerker Martin Bosma.

Je mag verwachten dat de loyaliteit van Bosma wordt beloond met een hogere plaats op de kandidatenlijst. Niet dus.

De peiling van deze week laat zien dat Forum voor de Democratie een zetel heeft bemachtigd. Het Hiddema-effect.

https://home.noties.nl/peil/