zondag 11 december 2016

De politieke zondag: Kan Wilders het momentum vasthouden

Het gaat hartstikke goed met de PVV in de peilingen. De Teflonlaag van Rutte is overgenomen door Geert Wilders. Alles wat er gebeurt glijdt van hem af en het lijkt alsof hij in de ogen van het electoraat niets fout kan doen. Het is wat dat betreft een prima tijd om Geert Wilders te heten.
Ik vraag mij al een tijdje af, of de PVV deze halleluja stemming kan vasthouden. De verkiezingen zijn over een paar maanden en dat is in politieke termen bijna levenslang.

Voor de PVV is het van belang dat de Volkswoede die op dit moment door Nederland raast blijft bestaan en wordt uitgebouwd. Het gevoel in Nederland is overduidelijk dat Nederlanders het zat zijn. Zat om als tweederangsburgers in eigen land te worden behandeld. Zolang de PVV in deze goudmijn van onbehagen kan blijven delven dan kan het zomaar zijn dat de PVV de verkiezingen gaat winnen en de grootste partij van Nederland wordt. Vervolgens wordt het dan weer spannend hoe andere partijen daarmee omgaan. De grootste partij negeren en de wil van een groot deel van het Volk naast je neer leggen is vragen om onrust. Mooie en spannende tijden in de Nederlandse politieke arena.

https://home.noties.nl/peil/