zondag 18 december 2016

De politieke zondag: Elite panikeert

Er zijn geen verschillen in de peilingen. Deze week blijft het aantal zetels voor de desbetreffende partijen stabiel. Toch is het amusant om te zien hoe de heersende elite in Nederland en masse in een papieren zak hyperventileert.


De Main Stream Media die besluit de peilingen niet meer te publiceren, of een gewogen gemiddelde te nemen van alle peilingen met daar waarschijnlijk een ingesloten bijsluiter met "PVV schaadt uw gezondheid" of meer van dat elitaire geleuter. Zaterdag las ik dat Lodewijk Asscher met een "waarschuwing" kwam dat het zomaar mogelijk is dat de VVD met de PVV gaat regeren. Plotseling is de wens van de bevolking niet meer relevant bij Asscher, terwijl met de vorige formatie juist de nadruk werd gelegd op de wil van de bevolking.

De PVV staat nu op 36 zetels, maar heeft haar hoogtepunt in de peilingen van 42 zetels nog niet weten te evenaren, dat zou een punt van aandacht moeten zijn bij de PVV-top. De PVV is in 2016 dus 6 zetels kwijtgeraakt, dat zijn ongeveer 360.000 mensen die hun keuze niet meer op de PVV laten vallen. Begrijp mij goed, wanneer de PVV 36 zetels haalt is dat een geweldig resultaat, maar het kan beter en het kan sterker. Wil Wilders schoon schip maken dan zal hij 40+ zetels moeten scoren. De potentie is er, aan de slag. Laat de elite vooral panikeren. Verkiezingen zijn de wil van het volk. De uitslag negeren is vragen om problemen.

Bron Maurice de Hond