zondag 25 december 2016

De politieke zondag: 2016

Vandaag geen peiling in verband met kerstreces Tweede Kamer.

Wat bracht 2016 Nederland? Niet veel meer of minder dan de voorgaande jaren. Wanneer je de politiek van de jaren '90 beschouwt en je legt die problemen over 2016, dan zit er heel weinig verschil in. Politiek bedrijven in Nederland is dus voornamelijk veel praten en heel weinig doen. De grote problemen van toen zijn nog steeds de grote problemen van nu. Nul komma nul is er opgelost, dat zouden de dames en heren in het Haagsche aan het denken moeten zeggen, maar wat denkt u zelf?
Het grote positieve politieke nieuws van 2016 kwam uit het Verenigd Koninkrijk en vanuit de Verenigde Staten. Het oude trans-Atlantische verbond in optima forma, daar durft het electoraat wel voor duidelijke veranderingen te kiezen. Helaas voor Nederland zit het vast aan de grote parasiet die de EU heet en deze EU zorgt ervoor dat door allerlei ant-democratische beleidsmaatregelen het voor Nederland onmogelijk is van deze subsidieslurper af te geraken. Nederland is de grootste netto-betaler, maar krijgt alleen een loos inlegvelletje van deze oligarchen terug inzake het associatieverdrag met het door- en door corrupte Oekraïne.

Veel mensen beweren dat de grote politieke afrekening in maart 2017 zal komen, maar ik heb daar sterk mijn twijfels over. In Nederland als coalitie- en consensusland moet het vooral gezellig blijven. Nederlanders zijn historisch geen revolutionairen dus ook de zogenaamde politieke revolutie van 2017 zal uitblijven.