zondag 30 oktober 2016

De politieke zondag: Het electoraat wordt graag belazerd

Wanneer je erover nadenkt is alles politiek. Van de aanbouw die u wilt plaatsen tot en met een zogenaamd voltooid leven en alles wat daar tussen zit.

Veel mensen veinzen politiek geïnteresseerd te zijn, met de nadruk op veinzen.
Onverschilligheid ten aanzien van politiek is een grotere gemene deler dan interesse. Het onderzoeksbureau van Maurice de Hond toont dat deze week weer eens feilloos aan. En dan praat ik nu niet over het aantal zetels van deze week, die zijn weer eens net zo gelijkmatig als de voorspellingen over de graanoogst in de oude Sovjet-Unie. Neen lezers het gaat mij deze week om de contradictie van het Nederlands electoraat.

Bron: Nieuw Haags Peil
U leest het goed. De politieke verhoudingen wijzigen pas na de eerste verkiezingsdebatten waarbij de ene na de andere verkiezingsbelofte door de grote partijen bij elkaar wordt gelogen. Houdt de gedachte even vast dat het electoraat pas in beweging komt bij de debatten en kijk dan naar onderstaande bijlage:

Bron: Nieuw Haags Peil

Met andere woorden: de kiezers komen niet in beweging al weten ze dat zij, bijvoorbeeld, worden belazerd inzake de schandalig hoge uitkering die Amalia krijgt wanneer zij 18 wordt.

Ieder land krijgt de regering die het verdiend. Klagers hebben dan ook geen poot meer om op te kunnen staan.

Voor de goede orde volgt hieronder nog even de peiling van deze week: