zondag 10 april 2016

Mensenrechten versus Mensenlevens

Gezond verstand gebruiken heet tegenwoordig verisraëlisering van de maatschappij. Met andere woorden Israël is een land waar gezond verstand leidend is en niet de valse emoties van de zogenaamde gutmensch die mensenrechten boven mensenleven stelt.In Israël en andere landen bestaat er zoiets als administratieve detentie. Daardoor kunnen mensen met moorddadige bedoelingen op aanwijzing van de inlichtingendiensten preventief worden vastgezet. Een uitstekend middel tegen terrorisme dat tenslotte in de schaduw van de samenleving opereert.

Wanneer je echter over administratieve detentie begint hoor je een geweeklaag in de verte waar de honden geen brood van lusten: het zou de democratie eroderen, het is een glijdende schaal naar de afgrond, als we daar aan beginnen zijn we net zo erg als de terroristen en meer van dat soort platgetreden platitudes. Mensen die dit soort beweringen in de rondte slingeren hebben meer oog voor de rechten van beestachtige terroristen dan voor de waarde van het mensenleven, iets dat eigenlijk het hoogste goed zou moeten zijn.

Wat mij betreft mag er wetgeving komen om (potentiële) terroristen keihard aan te pakken. Administratieve detentie is er een van, het compleet opheffen van hun privacy is een andere en in het geval van een "ticking timebomb" mogen er wat mij betreft inderdaad opgevoerde verhoormethoden worden gebruikt.

Een mensenleven is mij meer waard dan de mensenrechten die met voeten door de terroristen worden getreden. De gutmensch denkt daar dus anders over. Die ziet liever het bloed door de straten lopen, dan dat de achternaam van een potentiële terrorist op straat terecht komt.