zaterdag 26 december 2015

IS dreigt Israël met aanslagen

De leider van de Islamitische Staat, Baghdadi heeft Israël direct bedreigd. In zijn toespraak benoemde Baghdadi het woord Jood 10 keer en het woord Israël meerdere keren.Dat is een redelijk kantelpunt voor IS. Baghdadi geeft in toespraak toe dat IS terrein heeft verloren. Met het dreigement Israël aan te vallen tracht Bagdhadi het islamitische grauw wereldwijd te mobiliseren voor Jihad, want Joden.

Baghdadi heeft, regionaal twee opties. Aanvallen vanuit Sinaï, aanvallen vanuit Gaza, of een gecombineerde aanval vanuit beide gebieden. Niet voor niets heeft Hamas met IS gesproken over samenwerking in hun strijd tegen Israël.

Baghdadi is een slim man en niet te onderschatten. Hij weet dat wanneer hij Israël aanvalt vanuit Gaza, de Israëlische actieve verdediging zal resulteren in Palestijnse burgerslachtoffers, wat weer resulteert in booslims wereldwijd en daarmee gepaard een verdere rekrutering van schuimbekkende moslims die verder bij ander geweld doodstil zijn.
Verder gokt Baghdadi op wereldwijde veroordeling door moslinks van Israël, want Joodse Staat.

 Israël dient op zijn hoede te zijn, IS doet wat het zegt. Verder dienen Joden wereldwijd op hun hoede te zijn. De IS fanboys zullen de woorden van hun geestelijk leider interpreteren dat het jachtseizoen op Joden verder wordt geïntensiveerd.

Baghdadi daarentegen mag zich nu echter nog meer verheugen in Israël's interesse en de lange arm van Israëlische veiligheidsdiensten vrezen.