donderdag 26 november 2015

GeenStijl is wat de Publieke Omroep had moeten zijn

Hekel onderwerp, nee niet GeenStijl, maar de Publieke Omroep. De publieke omroepen verliezen sneller leden dan een gemiddelde politieke partij en toch blijven deze Publieke graaiers geld uw belastinggeld verzamelen alsof er geen morgen bestaat om de exorbitante salarissen van de, voornamelijk, VARA-coryfeeën te verzamelen.
U en ik hebben daar niets over te zeggen, over ons eigen belastinggeld en Politiek Den Haag loopt of achter de feiten aan en zijn te laf actie tegen deze grootgraaiers te ondernemen, want media, dus angst. En zo blijft deze moreel failliete Vliegende Hollander de policor linkse koers varen. Dat de normale Nederlander (dat zijn de Nederlanders buiten het reservaat) de buik meer dan vol heeft van de Publieke lasterpropaganda zal het Publieke Omroep bobo’s aan hun welgevoegelijke multicul-gekleurde achterste roesten onder het mom van: "De meest briljante propagandatechniek zal geen succes opleveren, tenzij een fundamenteel principe voortdurend wordt toegepast, beperk je tot een paar punten en herhaal die keer op keer. Inderdaad lezers de quote is een original Joseph Goebbels en vervolmaakt in de agitprop mediafabrieken van Hilversum. Neem het woord “vluchteling” en ik heb mijn punt meer dan gemaakt.

Is er een publiek medium dat de massa wel aanspreekt? Jazeker. Naar mijn mening is dat GeenStijl. Al jaren aan de top en het bestrijkt een groot politiek spectrum. Het is niet bang om te rectificeren als het de mist in gaat en het durft met iedereen de confrontatie aan te gaan zonder aanziens des persoons. Politici van allerlei gezindten volgen GeenStijl nauwlettend en de roze GS-plofkap is een welkome aanvulling in Den Haag, waar de politieke journalistiek zo ongeveer het bed deelt met de politici, bang als ze zijn om hun “voorrechten” te verliezen in plaats van hun werk te doen. De enige echte kritische vragen die aan politici worden gesteld komen uit de mond van Jan Roos en oké Ernst Lissauer van Zoomin.tv, maar verder? Nee. Geen kritische vragen, niet doorvragen, niet ondervragen. De wekelijkse persconferentie van de minister-president is zo ongeveer de makkelijkste ter wereld. Journalisten veranderen in journaschapen. Pathetisch maar waar.

 GeenStijl als waakhond van de democratie met baanbrekende initiatieven als GeenPeil. GeenStijl komt met scoops die anderen niet durven te publiceren of domweg te laat zijn met openbaar maken. GeenStijl informeert waar anderen zwijgen. Ik ben het zeker niet altijd eens met GeenStijl, maar dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat GeenStijl verwoordt wat de zwijgende minderheid denkt. Sommigen noemen dat onderbuik, maar die term komt voort uit intellectuele arrogantie door een bovenlaag die geen idee heeft wat er speelt in de maatschappij. Het moge u ondertussen duidelijk zijn. GeenStijl is wat de publieke omroep had moeten zijn en dat zonder verkwisting van uw belastinggeld.

Hulde dus voor deze officieuze publieke omroep. Dat zij nog maar vele jaren hun voortrekkersrol mogen blijven vervullen.