maandag 24 augustus 2015

Onzinnige feelgood uitspraken politici over veiligheid en terreur

Pownews komt met een bericht met de strekking dat de Tweede Kamer vindt dat Europese veiligheidsdiensten beter moeten samenwerken en dat door die betere communicatie aanslagen worden voorkomen.

Politici zijn gek op hun eigen feelgood factor en het verspreiden van onzinnige informatie voor het creëren van betrokkenheid en schijnveiligheid. Leest u even mee:


"Deze man was in het vizier van de Franse inlichtingendienst. Toch zat hij gewapend in België in de trein." "Er wordt gewoon niet goed samengewerkt tegen terroristen"
"Bij alle aanslagen van de laatste tijd in Europa zie je dat de daders in het vizier van een veiligheidsdienst waren en dat ze toch hun gang konden gaan. Er is een cultuuromslag nodig bij de veiligheidsdiensten, zodat ze meer informatie met elkaar gaan delen."
"De verijdelde aanslag in de Thalys laat zien dat het veel effectiever is om terroristen te schaduwen en uit te schakelen dan om in alle treinen agenten mee te laten reizen."
Geen enkel woord van de politici over het eigen keiharde falen door veiligheidsdiensten dusdanig te kortwieken in financiële middelen dan wel operationele middelen, want privacy, dus instant huilie.

Verder wordt er een gebrek aan kennis tentoongespreid die eerlijk gezegd verbijsterend is.

Hoe kan je informatie delen over een terrorist als je de mankracht niet hebt om terroristen 24/7 te schaduwen? Hoe kan je informatie delen wanneer veiligheidsdiensten prioriteiten binnen prioriteiten moeten stellen waarbij hun handen gebonden zijn in de oorlog tegen terrorisme door politici die nog steeds denken dat we in vredestijd leven? Daar hoor je de heren en dames politici niet over, want electoraat. De hypocrisie is rondweg stuitend.

Om een terrorist 24/7 te volgen heb je minimaal 6 tot 8 operationele mensen nodig, daarbij komen dan nog de logistieke middelen en de mensen in de backoffice voor ondersteuning.

Er vechten minimaal 1.430 Fransen mee in Irak en Syrië voor IS. Die gasten komen en gaan en zijn niet gebonden door grenzen en paspoorten. In Frankrijk zelf moeten de veiligheidsdiensten 1.570 moslims in de gaten houden. Daarnaast zal er nog een veelvoud aan moslims zijn die sympathie voor de Islamitische Staat betuigen. Laten we voor het gemak even aannemen dat de Franse veiligheidsdiensten 1000 man 24/7 moet monitoren dan is daar dus aan operationeel personeel zes- tot achtduizend mensen voor nodig! Yeah right, alsof die aantallen even voorhanden zijn, dag in dag uit om moslimextremisten te schaduwen.

Politici die gratuit even wat dingen roepen en naar anderen wijzen zonder hand in eigen boezen te steken zijn geen knip voor de neus waard. De waarheid is een geheel andere dan wat Nederlandse politici u willen doen geloven. Veiligheidsdiensten zullen echt hun informatie wel delen wanneer daar aanleiding toe is. Veiligheidsdiensten hebben door de laffe politieke houding ernstig moeten inleveren aan slagkracht en door allerlei privacy geneuzel moeten inleveren aan het verzamelen van inlichtingen. Politici zouden eens moeten durven zeggen dat we in een asynchrone oorlog zijn verwikkeld in plaats van de schijnvrede voor vrede te blijven verkopen, maar dat is een stap te ver voor deze politici. Het pluche roept, meer dan vier jaar vooruitkijken is dodelijk en gratuite uitspreken kosten geen geld.