dinsdag 14 juli 2015

Iran is de grote winnaar, nucleaire wapenwedloop het gevolg

Gefeliciteerd Barack Hussein Obama. U bent met recht de nieuwe Neville Chamberlain van deze tijd met de nieuwe slogan: "a nulcear Holocaust you can believe in".

Door deze zogenaamde historische deal hebben de P5+1 ervoor gezorgd dat de balans voorgoed in het voordeel voor terrorisme is doorgeslagen. Met bereiken van deze terreur-deal heeft Iran toegang voor tot 100 miljard dollar.


Met dit geld zal Iran vol gas gaan in het bewapenen van Hezbollah, het ondermijnen van gematigde Arabische regimes en het schaden van westerse belangen in de regio. Het feit dat Poetin zegt dat het een goede deal is geeft te denken. Iran kan gerust adem halen. Hun nucleaire infrastructuur blijft overeind en als bonus krijgen ze een klap geld in handen hun duivelse plannen uit te voeren.

Natuurlijk is Israël een grote verliezer in deze deal. Iraanse moellahs zeggen dag in dag uit dat Israël vernietigd dient te worden, maar een voordeel, Israël heeft, gelukkig wapens en een leger om mee terug te slaan en Israël kan Iran laten lijden. Tot zover het goede nieuws.

De grootste verliezer van deze Chamberlaindeal is echter Saoedi-Arabië. Dit koninkrijk is al indirect in oorlog met Iran via Jemen en met het vrijkomen van allerlei fondsen voor Iran zal deze strijd in hevigheid toenemen. Iran heeft al meerdere keren aangegeven dat het meer invloed wil over de heilige islamitische plaatsen in Saoedi-Arabië, dus tel uit je winst. Saoedi-Arabië zal woedend zijn over de deal der lafheid en het Koninkrijk zal actief gaan zoeken naar nucleaire wapens om de Iraanse agressie te counteren.

Goedkope olie was belangrijker dan de veiligheid van deze wereld. Het Westen en Rusland hebben gebogen voor Mammon en zelfopblaasbare ego's hebben hun eigen momentje van glorie boven verkozen boven een nucleaire paddenstoel boven Tel Aviv of enige andere stad in het Westen.

Laat u zich niet gek maken door de glorie-glorie-halleluja spin die u als een bak warme diarree over u heen gestort krijgt de komende dagen. Het is een slechte deal met met verstrekkende negatieve gevolgen niet alleen voor het Midden-Oosten, maar op termijn ook voor het Westen.