woensdag 10 juni 2015

Israël pakt NGO's aan en deze schreeuwen moord en brand

Niet-Gouvernementele Organisaties zijn een organisaties die onafhankelijk zijn van de overheid en zich op een of andere manier richten op een verondersteld maatschappelijk belang. Over het algemeen gaat het om organisaties die werken aan het bevorderen van milieubescherming, gezondheid, ontwikkelingswerk of het bevorderen van de mensenrechten. (bron: Wikipedia)

In Israël zijn er dertigduizend geregistreerde NGO's van wie de helft actief zijn. Onder deze NGO's bevinden zich onder meer Breaking the Silence en B'Tselem. Voornoemde NGO's zijn uitermate kritisch op alles wat met Israël te maken heeft en zijn vergelijkbaar met de weg-met-ons Gutmenschen in Nederland.


Nu vind ik het zelf prima dat deze organisaties bestaan, iedereen heeft recht op zijn of haar hobby en punniken gaat tenslotte uitermate vervelen, niet waar. Linkse NGO's zijn een luis in de pels van iedere democratie en een wortel aan de bijl van diezelfde democratie als blijkt dat het meeste geld in welk buitenland dan ook wordt ingezameld en laat dat nu juist het geval zijn van veel linkshangende NGO's. Geen of weinig draagvlak onder de eigen bevolking, maar genoeg steun in het buitenland om hun drampunten te propageren. Israël is die buitenlandse bemoeienis meer dan zat en wil dan ook terecht paal en perk stellen aan het buitenlandse smeergeld voor de Israëlische weg-met-ons organisaties.

De Israëlische MinJus Ayelet Shaked van Bayit Yehudi komt nu met plannen om de leugencampagnes van linkse NGO's in te perken en deze plannen kunnen er in resulteren dat miljoenen Euro's en Dollars hun weg niet meer vinden naar de progressieve lastercampagnes. Prima plan dus al schreeuwen de toekomstige gesnoeide lefties natuurlijk moord en brand en iets met inperking van hun mensenrechten. Gaap.

Waarom zou je als land, waar een overgrote meerderheid van de bevolking deze organisaties uitkotsen. meewerken aan je eigen ondergang? Wanneer er genoeg binnenlandse belangstelling is dan was er geen buitenlands bloedgeld nodig geweest om de desbetreffende organisaties in het zadel te houden.

Het is nog niet zeker of Shaked haar plannen kan realiseren, maar ik hoop van ganser harte dat het haar lukt de plannen tot wetgeving te maken. Het zal bijvoorbeeld de EU ernstig inperken geld te geven aan Israëlische organisaties die zich tot doel hebben gesteld Israël in diskrediet te brengen met hun leugens en halve waarheden.

Zoals ik reeds eerder schreef moet Israël de aanval kiezen, Shaked heeft dat in ieder geval begrepen. Hopelijk heeft Netanyahu genoeg ruggengraat haar plannen te steunen.