dinsdag 9 juni 2015

BDS? Israël moet aanvallen!

BDS staat voor Boycot, De-investeren en Sancties. Het initiatief is ironisch genoeg in Israël begonnen door linkse Israëliërs die vonden en vinden dat producten uit de zogenaamde bezette gebieden gelabeld dienen te worden. De BDS-beweging is ondertussen met verve overgenomen door islamisten en hun linkse handlangers en verworden tot een organisatie die niet alleen de producten uit de bezette gebied wil labelen, maar heel Israël economisch wil wurgen, hun slogan is van de rivier tot aan de zee. Dit weer tot onvrede van de linkse Israëliërs die hun initiatief om te labelen gebackfired zien en het moeilijk vinden om nu een positie in te nemen.

In Israël is er plotseling grote opschudding ontstaan dat gepaard gaat met veel misbaar over de Engelse studentenboycot en de wel-niet-wel-niet-wel-niet beslissing van Orange om zich uit Israël terug te trekken.

De regering Netanyahu reageert met ontsteltenis, maar is zelf debet aan het hele BDS-circus en de jarenlange passiviteit dat het met veel energie wist uit te voeren. Door de vele politieke ruzies binnen afgelopen kabinetten is Israël erin geslaagd spectaculair te falen beleid te creëren om de BDS-beweging het hoofd te bieden. De verantwoordelijkheden die enigszins coherent beleid moeten verzinnen zijn verdeeld over zoveel ministeries die elkaar, tot op de dag van vandaag vrolijk tegenwerken. Met zulke brouges heeft de BDS-beweging geen Israël nodig om aanzienlijke schade toe te brengen.

Israël loopt dus achter de feiten aan. Reactief in plaats van proactief. Dat laatste moet Israël dus worden. In plaats van de slachtofferrol aan te nemen, vol in de aanval. Maak van Orange een voorbeeld. Boycot Orange op alle mogelijke fronten. Laat Orange geen gebruik maken van Israëlische innovaties. Sluit Orange uit. Boycot de Boycotters.

Israël is een van de meest innovatieve landen ter wereld met onvoorstelbare succesvolle start-ups op allerlei terreinen. Hi-Tech, defensie, medisch, agrarisch en watermanagement zijn enkele grote gebieden. Maak de boycotters duidelijk dat zij zullen worden uitgesloten van die nieuwe, vaak levensreddende, innovaties.

De aanval is de beste verdediging. Israël wist dat in 1967, het wordt tijd dat de lessen van toen in het heden worden geïmplementeerd. Aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. Daar is moed en eenduidig beleid voor nodig. Durft Israël de gotspe te hebben die het ooit had? Achterover zitten, conferentietjes houden en de slachtofferrol opzoeken zullen in ieder geval niet helpen.