zondag 26 april 2015

Zetelwinst VNL niet ten koste van de PVV

Bron Peil.nl
Sinds de komst van Voor Nederland is de hardcore achterban van de PVV bezig deze nieuwkomer te demoniseren.

Dat is vreemd, daar het twee totaal verschillende partijen zijn. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar dat heeft iedere partij. De PVV bijvoorbeeld heeft meer overeenkomsten met de Socialistische Partij en VNL heeft overeenkomsten met een VVD waar de VVD vroeger voor stond.


VNL is rechts en wil dat Nederland zijn soevereiniteit behoudt, waar de PVV is links en nationalistisch is. Een hemelsbreed verschil in denkbeelden. Er zullen in de toekomst ongetwijfeld kiezers van de PVV zijn die overstappen op VNL omdat er nu eindelijk een seculier alternatief op rechts is. Naast de SGP vormt VNL de rechterflank van Nederland en meer partijen zijn er niet op die flank te vinden.

Een mooi resultaat voor nieuwkomer Bram Moszkowicz. De langzame opbouw van Voor Nederland zal in hun voordeel spreken. Het feit dat het een, nu nog, kleine ledenpartij is, is een ander voordeel. Met een massale influx van nieuwe leden zie je door het kaf het koren niet meer. Klein beginnen en langzaam opbouwen tot een echte rechtse volkspartij daar heeft VNL nu een fundament voor gelegd. Met dank aan Bram Moszkowicz, maar zeker ook met dank aan Louis Bontes, de grondlegger van de enige klassiek liberale partij van Nederland.