donderdag 26 maart 2015

Midden-Oosten toont het definitieve failliet van het Amerikaanse buitenlandbeleid aan

Kunt u zich nog die president herinneren die voordat hij ook maar een ding had gedaan de Nobelprijs voor de vrede kreeg uitgereikt? Nou, die president zit er nog steeds en de wereld is er door zijn toedoen nog nooit zo onveilig geweest.


Odrama Dronebama dacht alles met theoretische onzin en op afstand te kunnen oplossen.
Theoretische onzin als zijn Cairo-speech die de Arabische "lente" tot bloei liet komen; resultaat grote instabiliteit in het Midden-Oosten.

Obama heeft het voor elkaar gekregen om een van zijn grootste bondgenoten, Egypte, terug in de armen van Rusland te drijven.
Obama heeft het voor elkaar gekregen om een andere bondgenoot zo kwaad te maken dat deze bondgenoot, Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten niet meer inlicht waar zij hun troepen legeren, of wanneer zij Jemen zullen aanvallen.
Obama heeft het met zijn gedram voor elkaar gekregen dat vrede tussen Israël en de Palestijnen verder lijkt dan ooit tevoren.
Obama onderschrijft een nucleair Iran en begint daarmee een nucleaire wapenwedloop in het Midden-Oosten.

Al met al is Obama de grootste faalhaas uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. Obama zal het voor elkaar krijgen dat Jimmy Carter als succesvolle president de geschiedenis in kan gaan.

Het grootste gevaar van Obama: hij zo'n narcist dat iedereen de schuld krijgt, behalve Obama zelf. Iedere vorm van zelfreflectie is deze sociopaat vreemd.

Bij tegenspraak, of tegenwerking gaat Obama helemaal lost. Dat is duidelijk te zien in zijn houding richting Netanyahu. De Israëlische Minister-President waagde het namelijk om een toespraak voor het Amerikaanse congres te houden over de gevaren van een slechte nucleaire deal met Iran. Deze deal is voor de Amerikaanse president zo belangrijk, dat het koste wat het kost door moet gaan, dit om zijn naam in de boeken te krijgen als de president die iets op buitenlands terrein heeft betekend.

De tegenwerking van Netanyahu heeft ervoor gezorgd dat de sociopaat in het Witte Huis ervoor gekozen heeft, als eerste president ooit, geheimen van het Israëlische nucleaire programma te openbaren. Obama is dus zo rancuneus als een vier jarige kleuter die zijn speeltje is afgepakt.

De flirt van Obama met Khamenei van Iran zorgt niet alleen bij Israël voor een allergische reactie. Neem Saoedi-Arabië en de golfstaten. Met afgrijzen kijken zij toe hoe Obama hun landen onder de bus gooit met de slechtste nucleaire deal ooit.

De toenadering van de VS tot Iran heeft ertoe geleid dat Iran een agressief buitenlandbeleid in de regio voert en niet alleen ten nadele van Israël. De huidige situatie in Jemen is ontstaan door het slappe beleid van Obama richting Iran. Door die slappe houding is Iran brutaal genoeg om de sjiitische Houthi's in Yemen te steunen. Door de die steun is Jemen verworden tot een van de instabielste landen in de regio. Saoedi-Arabië Kon het niet meer langer aanzien en heeft een coalitie gevormd met andere soennitische landen om de sjiitische Houthi's tot staan te brengen. Dit tot woede van Teheran dat Saoedi-Arabië veroordeelt wegens de luchtaanvallen dat het uitvoert in Jemen. De Amerikanen blijven doodstil in dit conflict, een reden temeer voor Saoedi-Arabië Obama tot op het bot te wantrouwen.

De Iraanse agressie houdt echter niet op bij de grens met Saoedi-Arabië. Generaal van de Iraanse revolutionaire garde, Qassem Suleimani, zei tijdens een toespraak bij een jeugdbijeenkomst dat Iran de mogelijk heeft Jordanië te controleren net als zij Irak en Libanon controleert.

Het kan natuurlijk zijn dat Obama liever heeft dat de soennieten worden gedomineerd door de sjiieten en dat daarmee zijn steun aan Iran verklaart kan worden.

Door het wereldvreemde beleid van Obama, heet het Witte Huis zichzelf in een isolement gemanoeuvreerd en wordt Obama Midden-Oosten breed gehaat door zowel Arabieren als Joden. Job well done sociopaat Obama. Mission accomplished.