vrijdag 13 maart 2015

Associated Press liegt bewust over Israël

AP een van de grootste persbureaus ter wereld kwam met een huilverhaal dat het geweten van de internationale gemeenschap die in het hart raakte.

Er is echter een probleem. AP liegt dat het gedrukt staat.


De Associated Press gebruikte Palestijnse kinderen als rekwisieten in geënsceneerde foto's bedoeld om Israël negatief te portretteren in haar onderzoek naar de Israël-Hamas oorlog afgelopen zomer en maakte aan haar lezers niet te openbaar dat de foto's waren gekunsteld schrijft Breibart naar aanleiding van een artikel in de Observer.

Associated Press krijgt er door de onafhankelijke onderzoeksjournalisten die de AP-leugens onderzochten flink van langs:
We voerden een onderzoek naar de AP-journalistiek uit. Wij (de auteurs) hebben een non-profit onderzoeksproject - de Midden-Oosten Reporter - opgericht, dat gaat een hoop van dat soort bevooroordeelde journalistiek zal ontmaskeren. Wij vonden uit, dat het persagentschap foutieve conclusies publiceerden op basis van selectieve informatie, citaten die uit hun context waren gerukt, en vooral hun "nauwgezette" onderzoeksmethoden faalden fundamenteel omdat het gebaseerd was op "informatie" van eenzijdige, politiek bevooroordeelde non-gouvernementele organisaties.
De journalistiek van AP inzake het Israël-Gaza conflict stinkt aan alle kanten, leest u even mee:
We hebben er alles aan gedaan om AP's commentaar op dit artikel te krijgen. We stuurden follow-up vragen wanneer er antwoord kwam, maar onze pogingen om het standpunt van de AP's te krijgen bleef zonder succes. 
Commentaar werd gevraagd van de drie AP verslaggevers die de misleidende koppen onderschreven bij het onderzoek op de luchtaanvallen op Gaza. Karin Laub, Fares Akram en Mohammed Daraghmeh, evenals de in Gaza gestationeerde fotograaf, Adel Hana, die de acht gekunstelde foto's geproduceerde.
Geen van de vier journalisten wilden op het artikel reageren. We hebben onze vragen ook voorgelegd aan de AP-bureauchef in Jeruzalem, Josef Federman en aan Midden-Oosten redacteur Dan Perry. Na overleg van Federman met wie dan ook (onbekend met wie Federman eerst moest overleggen) kwam Federman in een kort antwoord waarin hij twee halfbakken antwoorden gaf op twee vragen, van de 16 vragen die wij gesteld hadden. (Hij bood off-the-record informatie aan over waarom AP niet wilde reageren op de overige 14 vragen, maar we hebben het aanbod afgeslagen.)
Vervolgvragen over de misleidende foto's werden afgehandeld door Maya Alleruzzo, de AP's Midden-Oosten foto editor, die niet ter zake doende antwoorden gaf over cruciale ethische kwesties. Met name waarom de AP zijn lezers niet heeft vermeld dat de foto's gekunsteld waren.
Hoe kan je objectieve journalistiek bedrijven over Israël en Gaza als je journalisten in dienst hebt met namen als Fares, Mohammed en Adel.

AP weet dat negatief nieuws over Israël goed verkoopt binnen de islamitische landen en de zogenaamde verlichte landen binnen Europa. Dat er dan aantoonbaar wordt gelogen zal AP dus niet uitmaken. Ethisch/sjemitsj luidt het devies bij AP en vele andere nieuwsgevers.

De schade aan Israël is volbracht. Mission accomplished volgens deze leugenaars.