zondag 1 februari 2015

Obama-geld gebruikt in lastercampagne tegen Netanyahu

De haat van Obama richting Netanyahu zit zo diep, dat zijn regering er alles aan doet om de komende verkiezingen in Israël direct te beïnvloeden.


Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft geld aan OneVoice. Dit is een organisatie dat zich als doel heeft gesteld zich actief in te stellen voor de tweestatenoplossing zoals John Kerry en Obama zich als doel hebben gesteld. OneVoice is zo trots op de samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat zij deze samenwerking trots op hun pagina tonen. Deze door Obama gesponsorde organisatie werkt samen met een Israëlische organisatie genaamd V15, oftewel Victory 2015. V15 noemt zich een onafhankelijke organisatie, hun kernboodschap luidt echter:
We are the people who decided to get up and together bring the change. We want to change the government and restore hope to Israel. This is the time, this is the moment. What can you do?
Hoe onafhankelijk ben je dan? Niet! Een ander bewijs dat deze groep niet onafhankelijk opereert is door het inhuren van Jeremy Bird, deze Bird heeft voor Obama gewerkt ten tijde van de politieke campagne in de race voor het Witte Huis. Jeremy Bird trapte zijn onafhankelijke campagne voor V15 af met de volgende tweet:
Het is volgens de Israëlische wet verboden geld als politieke partij geld aan te nemen van buitenlandse organisaties. De nieuwe Zionistische Unie van Herzog (Socialistische Partij) en Livni (de Beweging) heeft daarmee meteen een probleem, aangezien invloedrijke partijleden tevens werkzaam zijn bij OneVoice volgens de Jewish Press

Buiten de Israëlische wet is er mogelijk ook de Amerikaanse wet gebroken. Presidentskandidaat voor de Republikeinen Ted Cruz heeft daarom ook vragen gesteld het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om deze mogelijke overtreding te onderzoeken.

Volgens supporters van V15 hebben zij echter niets te verbergen en is transparantie hun kracht, nou ja bij nader onderzoek klopt dat transparantieverhaal van geen enkele kant.

De Israëlische nieuwssite Globes checkte eventjes de doorzichtigheid van V15 en vroeg twee weken geleden om de namen van hun sponsors. De transparante organisatie V15 weigerde aan dat verzoek mee te werken.

Het is duidelijk, Obama en zijn regering zijn zo gefrustreerd over de regering Netanyahu, dat men zich af kan vragen hoe ver de regering Obama gaat om hun eigen agenda door te drukken.