vrijdag 20 februari 2015

Italianen vergelijken Feyenoord supporters met ISIS

De barbaren uit het Noorden, zo typeerden de Italiaanse media de Nederlandse supporters van Feyenoord. Er werd een vergelijk gemaakt met de plunderingen van 1527 toen Duitsers en Spanjaarden de "heilige stad" met de grond gelijk maakten, de sterkste vergelijking is te horen op de Telegraaf-site waar de verslaggever, naar eigen zeggen, werd overspoeld met vragen door Italiaanse media met daaraan gekoppeld de conclusie dat de men dacht dat de grootste dreigingen uit het zuiden, Libië zouden komen en niet uit het Noorden. Die dreigingen uit het zuiden slaan op ISIS die hebben toegezegd het Vaticaan als doelwit te zien.


Het is meer dan duidelijk dat de Feyenoord supporters er een zooitje van hebben gemaakt, maar om Feyenoord supporters nu te gaan vergelijken met ISIS is een lachertje.

In de jaren '80 was voetbalgeweld het normaalste geweld van de wereld. Lekker rellen met de politie was toentertijd gemeengoed bij meerdere supportersverenigingen. Dat jaren '80 gevoel heeft Feyenoord dus weer eens op Rome geprojecteerd. Het is jammer dat een deel van de supporters uit is op ongein, maar om Feyenoord supporters te vergelijken met ISIS is teveel eer voor de supporters en een belediging voor ISIS.

Moet Feyenoord hun excuses aanbieden aan Rome, dat lijkt mij bijkans de normaalste zaak van de wereld. Het is sowieso vreemd dat voetbalclubs nooit verantwoordelijkheid nemen voor hun supporters, dat is zoiets dat de islam geen verantwoordelijkheid neemt voor ISIS. Dat is de enige parallel dis ik wil trekken, alle andere vergelijkingen slaan als een tang op een varken*.

*NB Het varken is overdrachtelijk bedoeld, mocht ik met dit dier een bepaalde religie hebben beledigd dan uhhh.... pech gehad.