dinsdag 10 februari 2015

Aantal Europese Joden vermindert gestaag

De Holocaust heeft tot de dag van vandaag nog steeds een traumatisch effect op Joden, dit trauma vertaalt zich ook in cijfers. In 1939 leefden er wereldwijd 16,6 miljoen Joden, in 2010 waren dat er 14 miljoen. In 1939 woonden er 9,5 miljoen Joden in Europa in 2010 waren dat er nog maar 1,4 miljoen.

Met de drastische vermindering van het aantal Joden in Europa en de sterke opkomst van het antisemitisme bij extreemrechts, extreemlinks en moslims wordt de Holocaust meer en meer op de achtergrond gedrongen. Veel mensen willen er niet meer van weten, anderen ontkennen dat het heeft plaatsgevonden en op meerdere scholen maken Mohammedaanse kinderen het onmogelijk dat er les in wordt gegeven.

De Joodse bevolking werd in Europa door de Duitsers gedecimeerd, hoe zeer dat het geval is tonen de grafieken. Zeventig jaar na Tweede Wereldoorlog is het Jodendom de klap nog steeds niet te boven. Het is dan ook onvoorstelbaar dat deze misdaad tegen de menselijkheid wordt verzwegen, ontkend, of wordt gekaapt door groepen die het gebruiken in pro-Palestijnse propaganda.

De cijfers zijn uit 2010, sinds die tijd is de vlucht van Europese Joden in een stroomversnelling geraakt. Over twintig jaar is het goed mogelijk dat Joden volledig uit Europa zijn verdwenen, dan zullen de Holocaustontkenners en andere antisemieten hun feestje vieren om vervolgens in volle kracht Israël nog verder te delegitimatiseren. Antizionisme is tenslotte een code voor antisemitisme.