maandag 26 januari 2015

Ook in Griekenland lopen antisemitisme en antizionisme hand in hand

Arme Griekse Joden. Het zijn er maar 4.500, 0.042% van de gehele Griekse bevolking en toch krijgen zij, net als in andere delen van Europa, onevenredige negatieve aandacht.


Neem de nieuwe Griekse coalitie tussen het links populistische Syriza en het rechts populistische Onafhankelijke Grieken. Syriza is fel anti-Israël, sommige van haar politici zijn zelfs hardcore antisemitisch en de voorman van de Onafhankelijke Grieken Panos Kammenos die in december 2014 de flagrante leugen verspreidde dat Griekse Joden geen belasting betalen.

Griekenland is sowieso een koploper in antisemitische denkbeelden en dat komt niet alleen door de nazi's van Gouden Dageraad, nee het is wijd verspreid onder de Griekse bevolking.

Je kunt rustig stellen dat hoe slechter het onderwijs in landen, hoe dommer de bevolking hoe antisemitischer zij zijn. Een verschijnsel dat je prima kunt meten in Nederland waar op scholen de Sjoah niet meer wordt onderwezen omdat het de tere zieltjes van de moslimkindjes verwart die via de schotel een brei aan antisemitische bagger over zich heen gestort krijgen.

Israël krijgt het druk deze zomer, naast vluchtende Franse Joden kan het tevens een toestroom aan vluchtende Griekse Joden verwachten. De EU stond er bij en keek er naar.