dinsdag 2 december 2014

Eerste Marokkaanse Jood chef-staf Israëlische leger

Velen van u zullen waarschijnlijk afhaken bij de titel van dit artikel. Fout! De afkomst van de nieuwe baas van de IDF is zeker van belang voor het ontwikkelende beleid en zienswijze inzake de Palestijnen en andere Arabische vijanden.


Joden die in Arabische landen hebben gewoond kennen de Arabische mentaliteit en zijn loyaal naar vrienden en meedogenloos voor vijanden. Palestijnen en andere Arabische vijanden zullen niet gelukkig zijn met de keuze voor Gadi Eisenkot, de Sefardische Jood met de Askenazische naam.

De vijanden van Israël hebben terecht vrees voor de nieuwe chef-staf. Eisenkot is de bedenker van de Dahiya doctrine, deze doctrine wordt en werd al toegepast in het afstraffen van de vijand, maar met Eisenkot aan het roer zal zijn doctrine verder worden verfijnd en verder worden uitgebreid.

Eisenkot weet als geen ander dat onderhandelen met je vijand als teken van zwakte wordt gezien binnen de Arabische landen. Eisenkot weet ook dat Arabieren diegene zullen volgen met de meeste macht en de meeste kracht. Een concept dat wars is voor veel Europeanen die alles denken op te kunnen lossen met praten.

Gadi Eisenkot komt voor Israël op het juiste moment en is de juiste man op de juiste plaats. Met de chaos in het Midden-Oosten weet Israël dat het geen teken van zwakte kan veroorloven, tenslotte hangt het bestaan van de Joodse Staat af van een situatie van kracht niet van zwakte.