dinsdag 16 december 2014

De volgende verkiezing kan tussen Wilders en Pechtold gaan, als.....

De indicatie dat de Provinciale Statenverkiezingen gaan tussen de voorman van de PVV en de voorman van D66 werd duidelijk met de verkiezing van de politicus van het jaar 2014. De verkiezing van Frans Timmermans tel ik in deze niet mee, omdat Timmermans deze onderscheiding kreeg voor zijn werk als MinBuza tijdens de MH17-crisis. Wilders en Pechtold echter zijn beide fractievoorzitter van partijen en daarmee is een signaal afgegeven voor de strijd die nooit zal komen.


Helaas, helaas. Er komt dus geen strijd tussen Wilders en Pechtold. D66 gaat de PS2015 en daarmee de Eerste Kamer op de spreekwoordelijke sloffen winnen om de doodeenvoudige reden dat de PVV-stemmer weer thuis zal blijven en zal weigeren van zijn democratisch recht gebruik te maken.

De PVV onder Geert Wilders heeft de afgelopen verkiezingen bewezen dat hij zijn potentiële achterban niet kan motiveren om eventjes naar een kieslokaal te lopen om daar vervolgens het PVV vakje rood te doen kleuren.

De PVV-achterban klaagt veel, maar als het er op aankomt geeft het niet thuis, Dit in tegenstelling tot de D66-achterban die dus meer gemotiveerd is om te gaan stemmen.

Nu hoor ik veel PVV-kiezers denken: "kan mij die Provincie nu wat schelen en die Eerste Kamer, allemaal zakkenvullers" en meer van dit soort kreten die de democratie dus niet helpen. Laat ik dit thuisblijf-electoraat even herinneren aan Rutte-1 waar de PVV als gedoogpartner opereerde. Ook toen waren er Provinciale Statenverkiezingen en ook daar liet de PVV-achterban Wilders keihard vallen door niet op te komen dagen, De achterban van een partij die altijd gaat stemmen is die van de SGP en tadaaa... deze partij wist met een zetel een cruciale rol te vervullen voor het voortbestaan van Rutte-1 met gedoogsteun. Zonder die ene zetel van de SGP in de Eerste Kamer was het gedoogkabinet gedoemd te mislukken. dat het kabinet zich vervolgens zelf opblies kon je de SGP niet verwijten.

Grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen 2015 wordt dus Alexander Pechtold, die als extra bonus het winnaars-aureool met zich mee zal dragen. Deze extra bonus zal er dan voor zorg dragen dat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen D66 als de grootste partij uit de bus zal komen.

Premier Pechtold, mede mogelijk gemaakt door de thuisblijvers van de PVV.  Gefeliciteerd.