zaterdag 30 augustus 2014

Vladimir Poetin is een eindbaas

De titel is zo duidelijk, dat ik eigenlijk niets meer hoef te schrijven. De verwijfde Westerse politici, inclusief de meteroseksueel Obama weten zich geen raad met powerpoliticus Poetin.


De Oekraïense lente, aangemoedigd door verzetshelden na de oorlog Verhofstadt en van Baalen (de Verhofstadtgruppe zeg maar) zorgde ervoor dat honderd mensen het leven lieten. Tot op de dag van vandaag hebben deze medeplichtigen aan moord geen verantwoordelijkheid genomen voor hun wandaden. Poetin was woedend dat Oekraïne zich tot de EU wendde en niet tot Moskou zoals door Poetin was aangenomen en zoals dat met de vorige Oekraïense president was afgesproken.

Lang verhaal kort: Poetin is de Europese arrogantie meer dan zat en is zijn spel gaan spelen met veel succes, dat moet gezegd. Niet verwonderlijk overigens. Poetin is gepokt en gemazeld in spionage en contraspionage. Dat spel beheerst hij op zijn duimpje, dit in tegenstelling tot zijn westerse ambtsgenoten die radeloos en verwarring om zich heen- en richting de VS kijken. Helaas heeft de VS andere prioriteiten en het gedemilitariseerde Europa kan eigenlijk geen kant op, behalve het uitvoeren van sancties die overigens als een boemerang terugkomen, vandaar wanhopige Nederlandse tuinders die plotseling met een overschot aan producten in hun kassen blijven zitten.

Poetin heeft Europa waar hij het hebben wil, speelt Europese leiders tegen elkaar uit en is de dirigent van het Europese verval waar hij uiteindelijk op uit is. De vernedering van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Poetin niet vergeten en handelt daar dan ook naar, een vaardigheid die de Europese leiders niet meer snappen; doen wat er gezegd wordt.

Poetin haat, met reden, de EU. Diezelfde EU moet kapot gemaakt worden en Vladimir Poetin weet hoe hij met informatie en desinformatie deze, overigens terechte kruistocht, uit moet voeren. Poetin speelt niet alleen Europese leiders tegen elkaar uit, maar weet ook op het anti-EU sentiment van vele inwoners van diezelfde EU in te spelen.

Het Russische collectieve geheugen is goed ontwikkeld vandaar het hameren van Poetin op de fascistische Oekraïners die aan zijn westgrens aan de Russische deur kloppen. Veel "verlichte" Nederlanders herdenken graag 4 mei met de Duitsers, want die waren tenslotte ook slachtoffer of iets politiek corrects van die strekking. In Rusland is er geen Rus die er aan moet denken de Tweede Wereldoorlog met de fascistische Duitsers te herdenken. Dat is een andere reden dat Poetin er alles aan zal doen Oekraïne binnen de Russische moederschoot te halen. Vertrouwen is goed, controle is beter zei een andere Vladimir eens, deze Vladimir heette Lenin en Poetin heeft daar verrekte goed naar geluisterd. De vernedering van het Westen in combinatie met angst voor een sterk Duitsland maakt Poetin's beslissingen begrijpelijk. Poetin regeert dan ook als een eindbaas. Poetin leidt en de EU lijdt. Alle illustere voorgangers van Poetin zullen met trots en respect kijken hoe de huidige Russische president opereert en dirigeert.

Vladimir Poetin is een eindbaas,