maandag 18 augustus 2014

ISIS is een blijvertje

Een ieder die hoopt dat ISIS een tijdelijk iets is, blijf vooral hopen. De realiteit is een andere.
Iedereen die denkt dat er met ISIS gepraat kan worden, of dat er met ontwikkelingsgeld een oplossing gezocht kan worden, vergeet het. ISIS is een organisatie dat zichzelf bedruipt door de verkoop van olie op de zwarte markt voor prijzen tussen de $18 en $30 dollar per vat. De officiële prijs ligt op ongeveer $110 dollar per vat. Deze prijsreductie maakt het dat er gewetenloze handelaren zijn die hun hand niet omdraaien om deze bloedolie te kopen. Deze zwarte handel van deze olie concentreert zich in Bagdad en Turkije.


ISIS verdient per dag tientallen miljoenen dollars en is daardoor financieel onafhankelijk. Tevens kan het met dat geld alles kopen wat een kalifaatstaat zich kan wensen. Van Toyota pickups (het geliefde vervoermiddel van allerlei islamistische groeperingen) tot allerlei wapens die u zich maar kunt bedenken. ISIS heeft het, want ISIS kan het kopen omdat er mensen op deze wereld zijn die er geen probleem mee hebben om geld te verdienen aan een organisatie dat grossiert in afgehakte hoofden.

ISIS verspreidt de islam zoals Mohammed het gewild had en zoals Mohammed het zelf uitgedragen heeft. ISIS is er dan ook van overtuigd dat zij de puurste vorm van islam bedrijven. En daar heeft ISIS een punt. Christenen bijvoorbeeld krijgen een keuze: belasting betalen (exorbitant hoog), bekeren of de dood. Voor ISIS klopt het dan dat het de religie van de vrede is, want zij hebben keuzemogelijkheden gegeven en het is niet aan hun om de dood te verkiezen, maar aan de kufar die zelf de keuze heeft gemaakt. Dat christenen een vierde keuze zouden willen in de vorm van vrijheid en met rust gelaten worden, dat gaat er bij ISIS niet in.

Een van de dingen die ISIS doet met het door hun verdiende bloedgeld is nobel maar ook geraffineerd. ISIS geeft geld aan de armen die zich houden aan hun vorm van islam. Handig, want daarmee  koopt ISIS loyaliteit en zorgt het ervoor dat er nieuwe generaties soldaten voor Allah worden gerekruteerd.

Om verder stil te staan bij het rekruteren. ISIS is slim bezig om actief Europeanen te rekruteren voor het gevecht om het kalifaat te handhaven en uit te breiden. Jonge Europese moslims voelen zich tot ISIS aangetrokken door een combinatie van avontuur, wapens, geweld en bling. Bling? Ja bling. De zelfbenoemde kalief draagt een een Rolex en op vice news zag je de ISIS-strijders trots rondlopen met een ray ban ferm op het gezicht geplaatst. Wat mij persoonlijk dan wel weer verbaast is, dat deze religieuze fundamentalisten problemen hebben met het Westen, maar de luxe-artikelen van datzelfde Westen zonder enige vorm, van schaamte gebruiken.

Voor ISIS is de aanwas van rekruten uit Europa win/win. Deze gasten willen zichzelf bewijzen, zijn daardoor extreem gewelddadig en zullen verder gaan in hun geweld dan de doorsnee Midden-Oosten moslims die minder hoeft te bewijzen, daar zij tenslotte al deel uitmaken van het Kalifaat. Het andere grote voordeel van de Europese kalifaties is dat zij bij terugkeer naar Europa gepokt en gemazeld zijn in synchrone en asynchrone oorlogsvoering waarbij zij niet zullen schromen deze kennis te gebruiken in de straten van Europa. De terreuraanslag in Brussel is daar een voorbeeld van en er zullen er meer volgen. Kalief Ibrahim (alias Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai en Abu Bakr al-Baghdadi) weet dat terreur in de straten van Europa de decadente fatjes die in de wortel pacifistisch zijn verder zal verzwakken in de strijd tegen het kalifaat.

Europeanen kunnen geen jarenlange strijd ontberen. Europeanen hebben de moed niet meer offers te brengen en een stap terug te doen. Daar gokt de kalief terecht op. De terugkeer van de kalifaties heeft dan ook een strategisch doeleinde en boekt nu al resultaten in Den Haag. De PvdA is zo bang voor ISIS dat het lopen met een Nederlandse vlag als provocatie wordt gezien en D66 beweert dat de grip van ISIS op de Schilderswijk reuze meevalt. De SP vindt dat er meer geld naar de Schilderwijk (lees ISIS) moet en GroenLinks zal tegen alles zijn dat ISIS helpt te beteugelen onder het mom van mensenrechten. Hoe het zit met de mensenrechten van andere Nederlanders die zich slachtoffer van ISIS voelen, daar laat Groenlinks zich niet over uit.

Al met al is ISIS een blijvertje doordat er gewetenlozen in deze wereld zijn die bloedolie van ISIS kopen, doordat er handelaren zijn die van alles en nog wat aan ISIS verkopen waardoor deze staat zich kan handhaven, omdat er moslims zijn die met droge ogen beweren dat ISIS een zionistisch complot is.... en zeker niet onbelangrijk, omdat links zich gedraagt als susser in de hoop dat de kalifatie hem als laatste onthoofd (parafrasering Winston Churchill).