dinsdag 8 juli 2014

Laat Hamas voor de laatste keer zijn tanden zien?

Sinds 2005 zijn er vanuit het terroristische bolwerk Gaza achtduizend raketten op Israël afgevuurd. Geen slecht resultaat voor een zogenaamde gevangenis, tenminste volgens islamisten en hun linkse handlangers.


Achtduizend keer een oorlogsmisdaad die keer op keer door de media wordt verzwegen, pas als Israël zich verdedigt weten de media het verhaal te vinden met koppen als: "Israël valt Gaza aan." Daarmee laten de media het hele verhaal niet zien en dat is een basis voor de Israël-hetze in Nederland. Een ander onderdeel van die basis is de sterke islamitische lobby in Nederland tegen Israël. Deze jongens en meisjes krijgen vrij baan hun haat en gif via de media te verspreiden.

Terug naar het huidige conflict. Hamas heeft bewust voor de aanval gekozen. Het waarom ligt in het feit dat Hamas verzwakt is door de komst van onder andere ISIS. ISIS opereert in de Gazastrook en ISIS is de gemeenste hond in de regio op dit moment. Het Arabische grauw heeft de neiging de gemeenste hond te volgen. Een reden dat ISIS zo populair is onder volgers van de religie van de vrede.

Hamas probeert de controle dan ook weer met aanvallen op Israël terug te krijgen. Hamas weet dat Netanyahu in een lastig parket zit. Aan de ene kant moet Netanyahu de eigen bevolking beschermen tegen de constante stroom oorlogsmisdaden uit Gaza en de roep vanuit eigen coalitie keihard tegen Hamas op te treden. Aan de andere kant wil Netanyahu Hamas nu even niet kwijt, ken de vijand die je kent.. Hamas is extreem en is er op uit zoveel mogelijk Joden te doden, maar eventuele opvolgers zijn nog extremer en niet willens naar enige reden te luisteren, iets dat Hamas nog wel eens wil doen.

Een ander doel dat Hamas nastreeft is het bereiken van een derde intifada. Helaas voor Hamas is die gedoemd te mislukken. De veiligheidsbarrière die Israël geplaatst heeft om plofpalestijnen tegen te houden heeft als bijkomend voordeel dat Palestijnse hangjongeren Israël niet kunnen bereiken om de Jeruzalemse Palestijnen bij te staan.

Netanyahu heeft aangekondigd Hamas niet meer met fluwelen handschoenen aan te pakken. De vraag is, of Israël een grondoffensief aandurft. Cast Lead was een militaire overwinning, maar een diplomatieke catastrofe. De wereldopinie vrat de Palestijnse propaganda en weigerde de Israëlische maatregelen om burgerslachtoffers te voorkomen te zien. Zelfs nu wordt Cast Lead door islamitische propagandisten omschreven als de Palestijnse catastrofe.

Voor de duidelijkheid in 2008 waren er 1.166 Palestijnse doden, waarvan 709 Hamasterroristen 162 terroristen van andere groeperingen. Tweehonderdvijfennegentig burgerslachtoffers waren er te betreuren, 89 jonger dan 16 jaar en 49 vrouwen. Dat zijn de dodencijfers van Cast Lead, andere overtrokken cijfers zijn effectieve Palestijnse propaganda.

Deze effectieve Palestijnse propaganda zorgt ervoor dat Netanyahu twee keer nadenkt voordat hij troepen Gaza binnen stuurt.

Hamas zal wankelen, maar Hamas zal niet vallen. Over een week is het waarschijnlijk weer de status quo die het nog een tijdje zal zijn. De enige oplossing om Hamas in te teugelen en Gaza terreurvrij te maken is het terug te geven aan Egypte.