maandag 16 juni 2014

Een van de ontvoerde Joodse kinderen heeft een Nederlandse achtergrond

5-1 groot nieuws, een klinkende overwinning waarbij je het gevoel kreeg dat Nederland bevrijd was van iets, waarschijnlijk een minderwaardigheidscomplex.

3 Joodse kinderen ontvoerd door islamieten uit de West-Bank, nauwelijks nieuwswaarde, want Israël kan niet direct gebashed worden. Niet interessant.


1 Palestijn doodgeschoten. De media duiken er bovenop, want Palestijnen, dus zielig.

De Joodse tieners van 16, 16  en 19  jaar hebben namen en heten Naphtali Frenkel, Gilad Shaar en Eyal Yifrach. Naphtali Fraenkel heeft een Nederlandse achtergrond las ik op Jonet.

Drie ontvoerde Joden, waarvan een met Nederlandse roots. Waar blijft een verontwaardigde Timmermans, die afreist naar Ramallah om uitleg te eisen van Abbas? Waar blijft een minister-president die publiekelijk zijn afkeuring en walging uitspreekt over de ontvoering van drie Joodse kinderen.

Nul en niets hoor je uit Den Haag. Binnenkort wel, dan hoor je weer dat Palestijnen allemaal zielig zijn omdat Israël van die vervelende maatregelen neemt om hun kinderen terug te krijgen.

Israël keert zich langzamerhand af van de EU. Onder meer vanwege het groeiend antisemitisme waar niets aan gedaan wordt. Joodse kinderen in handen van islamitische terroristen ligt niet lekker bij de politiek, zij leggen de  islamitische vijfde colonne in de watten, want veel moslims is veel potentiële stemmen en die mag je natuurlijk niet zomaar tegen de haren instrijken.