vrijdag 27 juni 2014

De EU, betwist gebied en bezet gebied

Ondanks verwoede pogingen van Euroverschiliggen om de EU als het paradijs van deze tijd af te schilderen bladdert dat beeld zonder weer ga af, toch lijkt het dat de EU te groot is om te falen. Nederlandse burgers moeten de spreekwoordelijke adder worden die aan de borst wordt gekoesterd.  If you can't beat them, join them to beat them.


Met die gedachte in het achterhoofd heb ik in 2013 een verzoekschrift ingediend bij het Europees Parlement en Eureka! op 23 juni 2014 is mijn verzoekschrift ontvankelijk verklaart en is mijn verzoek ter informatie doorgestuurd aan de Commissie buitenlandse zaken.


Dit antwoord is naar aanleiding van mijn volgende verzoek:
De Staat Israël wordt door Europese regelgeving op 1 januari 2014 weggezet als apartheidsstaat door de zogenaamde bezetting van Judea en Samaria, Jeruzalem en de Golanhoogvlakte. De Europese Unie gaat voorbij aan de veiligheidssituatie van de Joodse Staat en is dubbel en hypocriet in de uitzondering die het voor de Staat Israël inruimt. Turkije, dat Koerdistan en Noord-Cyprus bezet en Marokko dat de Westelijke Sahara bezet houdt blijven buiten schot. Daar behoort dan ook verandering in te komen. 
Ik verzoek het Europees Parlement hierbij dan ook om de discriminatie van de Joodse Staat Israël, of teniet te doen door de maatregelen die per 1 januari 2014 ingaan op te schorten, of er zorg voor te dragen dat bezette gebieden waar ook ter wereld zich in dezelfde belangstelling mogen verheugen - ergo Koerdistan, Noord-Cyprus en de Westelijke Sahara - dezelfde behandeling krijgen als de gebieden zoals benoemt door de EU wanneer het gaat om Israël. Weigert de EU Turkije en Marokko dezelfde behandeling te geven als Israël dan maakt de EU zich schuldig aan in ieder geval discriminatie.
Hoogachtend,
Frank Berkemeier
De eerste horde is dus genomen, dat de commissie buitenlandse zaken mijn verzoek ontvankelijk verklaart is klein gezien het anti-Israël standpunt van de EU, dat heeft Ashton keer op keer bewezen.

Een slag gewonnen, nu de oorlog nog.