zondag 27 april 2014

Peilingen tonen aan dat de monarchie meer dan nodig is

Via Peil.nl
Nederland zweeft, Nederland zweeft al geruime tijd. Politici worden meer dan ooit gewantrouwd en diezelfde politici hebben geen idee wat er bij de Nederlandse bevolking leeft, mochten er politici zijn die de stem van het volk vertegenwoordigen, dan worden deze politici weggezet als populisten. Nog even en we hebben weer "goede" en "foute" Nederlanders.

Het stemgedrag toont overduidelijk aan dat niet een partij met kop en schouders boven de andere partijen uitsteekt. Dat zegt veel over de respectievelijke partijprogramma's van de partijen, maar ook over het gebrek aan charisma van de politieke leiders.  Kiezers die bijvoorbeeld PVV stemmen walgen van Alexander Pechtold en kiezers die D66 stemmmen worden bijkans misselijk van Geert Wilders.


Er is echter een instituut in Nederland dat de Nederlanders nog steeds in overgrote meerderheid (70%) weet te binden en dat is het Koningshuis. Natuurlijk zijn er de professionele hipsters en boeroepers die iets over een republiek mompelen, maar wanneer je vraagt wie er dan de geheiligde president moet zijn blijft het angstvallig stil, niet verwonderlijk met al die kleurloze Nederlandse politici.

De monarchie is dan ook het smeermiddel van de Nederlandse samenleving, een rots in de branding wanneer het aankomt op Nederlandse eenheid.  Met een republiek zou de meerdeling van de Nederlandse samenleving nog groter zijn dan nu het geval is.

Lang leve de monarchie en lang leve onze Koning Willem-Alexander.

Dank aan Eenvandaag