zondag 23 maart 2014

Marokkanenhaat mag niet, Jodenhaat is geen probleem


Terecht kwam een groot deel van de samenleving in opstand kwam tegen de generalisatie van PVV-voorman Geert Wilders aangaande de Nederlandse Marokkanen. De publieke omroep, andere media en meerdere politici weten van gekkigheid niet hoe vaak zij hun afkeer moeten herhalen.

Nu doet zich, in de marge, een vreemd probleem voor. Daar waar het minder minder minder vierentwintig zeven wordt veroordeeld en geduid, mag Joden/Israëlhaat rustig zijn gang gaan.


Lees de tweet van Ahmed Marcouch erop na. In Buitenhof vroeg Hans Wiegel aandacht voor de Joden/Israëlhaat die zich tijdens de anti-racisme demo uitte. Marcouch was daar niet blij mee, maar is aan de andere kant stil wanneer mede-Marokkaanse-medelander Mohamed Rabbae een vergelijking trekt tussen de jaren '30 van vorige eeuw en het heden waar de Marokkaanse medemens zich in moet bewegen. Vreemde vergelijking overigens, daar het geen overheidsbeleid is om Marokkanen te discrimineren of te isoleren, iets dat nazi Duitsland voor de Joden actief uitdroeg.

Jodenhaat is overal te vinden en wordt verzwegen, of actief door de media aangewakkerd zoals in een reportage van Nieuwsuur was te aanschouwen. De Joodse organisatie's in Nederland hadden bezwaar aangetekend tegen de uitspraken van Wilders. Nieuwsuur was daar bijkans verbaasd over en kanaliseerde vervolgens de Nederlandse Joden door hen met Geert Wilders te linken, die tenslotte goede banden had volgens Nieuwsuur. Deze actualiteitenrubriek moet wel jarenlang onder een steen hebben gelegen. De banden zijn nooit warm geweest en zijn na het onverdoofde slacht debat ronduit slecht te noemen.

Haat kent dus vele gezichten. Marokkanenhaat is walgelijk, maar met Jodenhaat hebben de media en politici klaarblijkelijk geen probleem.