dinsdag 14 januari 2014

Harde, maar ware woorden aan het adres van John Kerry

De Israëlische minister van Defensie, Moshe Ya'alon windt geen doekjes om de poging van de Amerikanen om vrede op te dringen.

"Abu Mazen (dat is de Palestijnse President Mahmoud Abbas) is nog in leven en welzijn dankzij ons, Het moment dat wij ons terugtrekken uit Judea en Samaria ( de Westbank) is het met hem afgelopen. De realiteit leert dat er in al die maanden geen onderhandelingen zijn geweest tussen ons en de Palestijnen, alleen maar onderhandelingen tussen ons en de Amerikanen en tussen de Amerikanen en de Palestijnen. Het enige dat ons kan redden van Kerry is wanneer hij een Nobelprijs voor de vrede wint en ons met rust laat."
Ware woorden Abbas zit er nog dankzij Israël, wanneer de IDF zich zou terugtrekken wordt het Gaza 2.0 in de Westbank. Niets meer en niets minder.

Ya'alon gaat nog even verder met het debunken van de positivo's aangaande het vredesproces:
"Het Amerikaanse veiligheidsplan dat ons gepresenteerd is, is het papier niet waard waarop het geschreven is"
"Het bevat geen vrede en geen veiligheid. Alleen onze voortdurende aanwezigheid in Judea en Samaria en in de Jordaanvallei  zal ervoor zorg dragen dat de luchthaven Ben-Gurion en Netanya geen doel wordt voor raketten die dan uit iedere richting kunnen komen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die hier op bezoek komt en vastbesloten tekeer trekt met een misplaatste obsessie en messiaanse ijver, kan mij niets leren over het conflict met de Palestijnen (Ya'alon was staf chef van de IDF tussen 2002 en 2005)
"Er zijn geen echte onderhandelingen met de Palestijnen De Amerikanen houden de onderhandelingen met ons en parallel met de Palestijnen, we zijn de enige die concessies hebben gedaan.. De vrijlating van moordenaars -. maar de Palestijnen hebben daar niets voor teruggegeven"
Geen speld tussen te krijgen. Bij alle onderhandelingen met Palestijnen heeft Israël vaak de ene na de andere concessie gedaan om het vredesproces aan de gang te houden. De Palestijnen daarentegen doen echt helemaal niets, wetende dat de agitprop van links en hun islamistische aanhangers voldoende is om de druk op Israël te houden.