zondag 22 december 2013

Palestijnse aartsbisschop: Christenvervolging in het Midden-Oosten is de schuld van de Joden

Wanneer je geen argumenten hebt, geef je de Joden de schuld. Dit adagium geldt al eeuwenlang voor de christelijke Westerse wereld, maar ook voor het islamitische Midden-Oosten wordt op dit adagium niet gespuugd.


In zijn kerstboodschap schuift de aartsbisschop van Jeruzalem, Faoud Twal, de christenvervolging in het Midden-Oosten in de schoenen van Israël, de enige Joodse staat ter wereld.
"The situation in the Middle East is becoming more complex and dramatic," he told reporters. "The scenarios in Syria and Iraq can be repeated elsewhere, as seen in Egypt and Libya. In Gaza our people are suffering from the effects of the embargo imposed by Israel and even Egypt. To prevent the conflict from spreading in the whole region, a 'sustainable' cease-fire in Syria should be immediately established and prevent any entry of outside weapons. … The Israeli-Palestinian talks resumed in late July, after three years of interruption. But the efforts are hampered by the continuous building of Israeli settlements. As long as this problem is not resolved, the people of our region will suffer."
Deze boodschap valt er bij zogenaamde progressieve wegkijkchristen in als Gods woord in een ouderling. Joden bashen altijd plus veel binnen die club. Dat er nonnen worden verkracht, of gebruikt als menselijk schild, priesters worden onthoofd en kerken massaal in de fik gestoken is maar ongemakkelijk en lastig om over na te denken, maar met de woorden van Faoud worden die gedachten omgebogen naar een schuldvraag richting Israël en daar vreten die progorelie's van, want noem Israël en je hoeft verder niet na te denken over de daadwerkelijke redenen, omstandigheden en achtergronden.

Het zijn onverantwoordelijke woorden van de Palestijnse Faoud Twal. Christenen in Israël kennen een geloofsvrijheid die ongekend is in het Midden-Oosten, daar waar christen door hun moslimbroeders links rechts en door het midden worden vermoord is juist Israël een baken van licht in een pikzwarte omgeving. De woorden van de Twal kennen dan ook een ongekende perversiteit en zal uiteindelijk voor waarheid worden aangenomen door de christelijke en islamitische goegemeente.

Voor Twal geldt: when you run out of excuses, round up the Jews.