donderdag 12 december 2013

MinBuza: Joden niet gewenst, moslims geen bezwaar

Dat het Ministerie van Buitenlandse zaken een links bolwerk is, kan geen geheim zijn. De terugkeer in de moederschoot van PvdA'er Desiree Bonis en GroenLinkser Mariko Peeters spreekt boekdelen net als het besluit van Mark Rutte om Uri Rosenthal als enige minister (alle andere VVD-ministers van Rutte-1zijn blijven zitten) te vervangen door de linkse Frans Timmermans getuigt van het linkse gehalte binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit hoge linkse gehalte binnen het ministerie vertaalt zich in een meer dan vijandige houding richting Israël en een warme band richting bijvoorbeeld Marokko en Turkije, landen die gebieden bezetten, maar waar geen ambtenaar naar kraait.


Stel dat Israël een moslimland was geweest, dan waren er geen petities van linkse partijen en organisaties geweest om Israël een negatieve status aperte te geven, daar deze linkse partijen en organisaties geen gehoor zouden vinden bij het Ministerie van Buitenlandse zaken.  De links/islamitische lobby is sterk en heeft aantoonbare ingangen binnen de Nederlandse politiek.

Bovengenoemde is te staven met het voorbeeld van Vitens, een waterbedrijf in Nederland. Vitens was voornemens zaken te doen met het Israëlische waterbedrijf Mekorot, echter omdat Mekorot de nederzettingen voorziet van water heeft het bedrijf besloten van het samenwerkingsverband af te zien daar het bedrijf groot belang hecht aan integriteit en aan (inter)nationale wet- en regelgeving. De druk op Vitens werd opgevoerd door linkse organisaties en politieke partijen zoals blijkt uit een gepubliceerd GroenLinks artikel:
Mensenrechtenorganisatie United Civilians for Peace (UCP) (een samenwerkingsverband van ICCO, Cordaid, Oxfam Novib en IKV Pax Christi) ziet Mekorot ook niet zitten. Zij roepen het Nederlandse Kabinet op, Mekorot te schrappen uit de lijst van bedrijven die zaken mogen doen met Nederlandse bedrijven tijdens de handelsmissie. Jansen: ‘Als minister Ploumen in dit licht de ontmoeting met Mekorot heeft afgezegd, zou het onwenselijk zijn dat Vitens wél zaken doet met deze organisatie.’
De opzegging van dit samenwerkingsverband is vervolgens gecoördineerd en gestipuleerd door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Buitenlandse Zaken verstopt zich vervolgens achter rookgordijnen van advisering maar na de terugtrekking door Royal Haskoning uit een Israëlisch waterzuiveringsproject kan geconcludeerd worden, dat het Ministerie van Buitenlandse zaken alsmede de Nederlandse minister-president de facto hun fiat hebben gegeven aan een boycot van de Joodse staat Israël.

Hoe anders is de standaard wanneer je een islamitische land, of entiteit bent:
Vitens Evides International (VEI) neemt deel aan de (water)handelsmissie naar de Palestijnse Gebieden van 5 t/m 9 december onder leiding van het ministerie van Buitenlandse zaken.
De Palestijnse gebieden waar vrouwen, homo's en christenen onderdrukt worden, waar joden niet gewenst zijn en waar openlijk haat tegen Israël wordt gepredikt, is dus gevrijwaard van iedere vorm kritiek door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Israël wordt nu dus openlijk geboycot en dat is verkapt regeringsbeleid. Dit kabinet is te laf om dat openlijk toe te geven, maar een ander voorbeeld maakt duidelijk dat het meten met twee maten deze regering niet vreemd is, dit voorbeeld is het visserijakkoord dat de EU heeft gesloten met Marokko, niets mis zegt u misschien alleen gaat dit akkoord over de Westelijks Sahara, een gebied dat bezet is door Marokko, waarbij Marokko in dit gebied de bewoners onderdrukt en plundert van allerlei fosfaten voor eigen gewin. De EU toont geen enkele empathie voor de inwoners van de Westelijke Sahara, hoe anders ligt dat bij de Palestijnen waar meer dan een miljard in een zwart gat is gestort en waar het ministerie van Buitenlandse Zaken niet aan de bel in Brussel. Dat was een ander verhaal geweest wanneer het om Israël zou zijn gegaan, dan zou de wereld van Frans Timmermans te klein zijn geweest.

Een duidelijk verhaal bij Buitenlandse Zaken. Joden niet gewenst, moslims geen bezwaar.