woensdag 13 november 2013

Rutte II: het asociaalste kabinet gemaakt voor graaiers

Wanneer je genoeg geld hebt in Nederland, of invloed, dan heb je aan dit huidige kabinet een makkie. Dan kan je echt overal mee wegkomen. Neem de RABO bank en de megaboete inzake het gesjoemel met de Libor rente, dat de graaiers van de RABO een onvoorstelbaar voordeel heeft opgeleverd. De boete van 774 miljoen is een schikking. Met andere woorden:
de winst van die RABO bij elkaar heeft gegraaid is nog vele malen hoger. De RABO kan deze boete aftrekken bij de belasting en daardoor zal de Staat miljoenen mislopen. Niet getreurd, dat wordt gewoon getolereerd door de Staat al laat de VVD, voor de bühne, weten het er niet mee eens te zijn, maar dat is, zoals eerder geschreven, voor de bühne daar de banken zich vuistdiep bij de PvdA en VVD naar binnen hebben gewerkt.

Een ander voorbeeld van geld is goed is het onzalige plan van dit kabinet om te korten op de gefinancierde rechtsbijstand. Zonder duiten krijg je een dikke middelvinger van dit asociale kabinet, dat klaarblijkelijk een warm voorstander is van klassenjustitie. Met geld kan je dus een advocaat veroorloven, maar voor de armen is de samenleving is het een gevalletje ongezien-de-tyfus. Onthoudt dus: klassenjustitie wordt mede mogelijke gemaakt door VVD en PvdA.


Dan is er het onzalige plan van PvdA-staatssecretaris Klijnsma om bijstandsontvangers en mensen met een AOW verder te verarmen. Klijnsma pakt de armsten uit de samenleving door te korten op gezamenlijke huishoudens. Door dit asociale en ronduit criminele beleid worden er 100.000 mensen getroffen, dit om een "besparing" te verkrijgen van 295 miljoen euro. Er wordt met miljarden richting Brussel gesmeten, daar draaien de PvdA en de VVD hun hand niet voor om, wanneer je een bank of bedrijf bent kan je met dit VVD-PvdA kabinet de kluit, lachend voor miljoenen en miljarden belazeren. Echter heb je een AOW, of bijstandsuitkering dan ben je bij dit kabinet aan de beurt en krijg je een trap na.


D66 zal het asociale kabinet wel steunen, maar ik mag toch hopen dat de partijen van naastenliefde, de ChristenUnie en de SGP, deze afbraakplannen linea recta naar de vuilnisbak zullen verwijzen.