maandag 18 november 2013

Metroseksuele benadering Iran door Obama verbindt Israel en Saoedi-Arabie

Beroepstwijfelaar Obama creëert een sterke band tussen Israël en Saoedi-Arabië. De metroseksualiteit van Obama staat in sterk contrast tot zijn voorganger en echte man Bush. In het Midden-Oosten werd Bush daarom begrepen en wordt Obama veracht en gekleineerd. Metroseksualiteit is  cool in het decadente,  überpolitiek correcte, verwijfde Westen, maar in het masculine Midden-Oosten wordt er hartelijk om gelachen en terecht.
 
Naast het hartelijk lachen is realpolitik een ander gegeven dat heerst in het Midden-Oosten. Assad is daar een voorbeeld van, een ander voorbeeld is het Egyptische leger. Overleven is de overtreffende trap van realpolitik. Deze overlevingsstrategie, letterlijk in komend geval, wordt door Saoedi-Arabië en Israël uitermate serieus genomen. Beide landen kunnen om uiteenlopende redenen het niet tolereren dat Iran nucleair gaat. Met de softe Amerikaanse toenadering inzake Iran en Syrië in het achterhoofd is de samenwerking tussen beide lande nog inniger geworden dan voorheen. Mocht u nu met geopende mond  dit lezen dan bent u ziende blind en horende doof geweest. Op papier zijn beide landen aartsrivalen, maar geopolitiek is geopolitiek en de slappe Obama-houding wordt met zorg aanschouwd  in Jeruzalem en Riyad.
 
De Saoediërs zijn woedend op het verraad van Obama en de Israëliërs weten dat wanneer het er op aankomt de VS onder opperbevelhebber Obama niet thuis geeft, iets dat zij hebben meegemaakt met Syrië waar Obama een hol vat was dat veel lege woorden produceerde.

De goed geïnformeerde Sunday Times meldt dan ook:
 
The two countries have both united in worry that the West may come to terms with Iran, easing sanctions and allowing the Islamic Republic to continue its nuclear program.

According to the Sunday Times, Riyadh has agreed to let Israel use its airspace in a military strike on Iran and cooperate over the use of rescue helicopters, tanker planes and drones.

“The Saudis are furious and are willing to give Israel all the help it needs,” an unnamed diplomatic source told the paper.

Natuurlijk ontkennen de Saoedi, ook dat behoort tot de realpolitik in het Midden-Oosten. Ieder contact met Israël is immers zwaar verboten, maar de realiteit leert dat theorie en praktijk mijlen uit elkaar liggen, iets dat in het Westen door de slecht geïnformeerde goegemeente ook nooit wordt begrepen en door de respectievelijke Staatsomroepen nooit voor het voetlicht wordt gebracht.

Terwijl Obama als grote vredesstichter de geschiedenis in wil gaan is de realiteit dat door zijn zwakke handelen een wereldoorlog dichter en dichterbij komt, of denkt het decadente,  überpolitiek correcte, verwijfde Westen nu echt dat een compromis met Iran vrede brengt?