donderdag 21 november 2013

Ad Melkert kraamt niet alleen onzin uit

Ad Melkert is een besmette naam in Nederland. De dood van Pim - JSF -Fortuyn wordt door velen Ad Melkert in de schoenen geschoven. Het staaltje politiek was in die tijd geen pretje en niet prettig om te aanschouwen, maar het was toch echt tofu-vreter en onverdoofd slachter hater Volkert die de trekker op het mediapark overhaalde. Was Melkert hiervoor verantwoordelijk? Nee, dat was toch echt Volkert van der Graaf.

Wanneer Melkert tegenwoordig dan ook wat roept dan valt tout politiek incorrect Nederland over hem heen. Toch zegt Melkert zinnige dingen in het rapport 'de bakens verzetten'


Ad Melkert heeft groot gelijk wanneer hij concludeert:

'De crisis heeft ons geleerd dat de verheerlijking van het 'onbegrensde' individu heeft geleid tot hebzucht en spilzucht van een kleine minderheid, die vervolgens de kosten daarvan afwentelde op ons allemaal. In die zin kwam de crisis van rechts.'
en

Hij ziet 'forse erosie' van het 'fundament van de samenleving'

Twee zaken die misschien pijnlijk zijn om te lezen, maar dat maakt het niet minder waar.

Door de verregaande secularisatie van de samenleving en de sieg heil attitude richting het "heilige individu" is er een samenleving ontstaan waarin graaien als normaal wordt beschouwd, dit graaien is een oligarchische vorm van kapitalisme. Deze vorm van kapitalisme is echter niet in links of rechts in te delen. Denk aan een Matthijs van Nieuwkerk die links is, maar graait alsof het gedrukt staat. Het is wel duidelijk dat deze vorm van kapitalisme vaker bij rechts voorkomt.

De forse erosie van het fundament van de samenleving is ook een feit. Juist vandaag verscheen er een rapport van Europese bureau voor de statistiek:
Van alle EU-lidstaten geeft Nederland het minst uit aan gezinnen en kinderen als aandeel van zijn sociale uitgaven. Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor statistiek donderdag publiceerde.
Het gezin als fundament/hoeksteen van de samenleving wordt inderdaad kapot en bespottelijk gemaakt door fundamentalistische secularisten. Deze fundies vindt je bij vele politiek partijen, maar D66 en GroenLinks spannen hierbij de kroon.

Door de toenemende secularisatie van Nederland is het morele kompas van slag en zijn hebzucht en onbegrenstheid de nieuwe goden waar de seculieren zich op richten.