zondag 21 juli 2013

Uw nieuwe minister-president heet Geert Wilders

Peilingen zijn palingen wordt er vaak beweerd, toch zat Maurice de Hond er bij de laatste verkiezingen niet echt naast. De enige " misser" die de Hond maakte was bij de socialistische partijen SP en PvdA en die linkse onbetrouwhaarheid kan je Maurice nu niet echt kwalijk nemen.
Bij de laatste peilingen van de Hond komt de PVV steeds beter uit de verf. De partij die  Mark Rutte ging slopen staat op 30 zetels, daar waar de sloper is gemarginaliseerd van 41 zetels naar 21 zetels, op dit moment. Een significante sloop, mij dunkt.

Het succes van Wilders is tevens de kopzorg van Wilders. De PVV-voorman wil dolgraag Nederland leiden, de vraag is echter met wie. Niet met de VVD zolang de lachende sloper die partij leidt, niet met het CDA, dat in antwoord op een email mjnerzijds uitlegt dat het niet kan regeren met een partij die wegloopt wanneer het verantwoordelijkheden dient te nemen.
Blijft over de SP die, in het verleden, volgens Roemer niet met Wilders in een kabinet kan zitten.
De keuze van de kiezer dient gerespecteerd te worden aldus fractievoorzitters na verkiezingen. Hoe gaan deze factievoorzitters dan om met de wil van het volk dat de PVV graag in een kabinet ziet.
Een interessante vraag dat een antwoord verdient.