zondag 14 juli 2013

Het antisemitisme van Geert Wilders

De PVV is weer helemaal terug op het oude anti-islam nest. Deze drogredenatie past de PVV blijkbaar als een handschoen. De EU bracht niet genoeg stemmen in het laatje, dus is de anti-islamretoriek weer volledig in schwung bij de PVV en de weinig kritische aanhang. Luie politiek dus. Het zoeken van zondebokken in een economische crisis is Geert Wilders dan ook niet vreemd. It's the islam stupid vertelt Geer Wilders aan het volk. De economische crisis is van ondergeschikt belang volgens het evangelie van Geert.

Wilders waarschuwt voor teruggekeerde jihadi's die Nederland onveilig gaan maken en daar heeft hij zeker een punt, vreemd blijft echter dat ook de PVV er niets aan wil doen de jihadistische dreiging de kop in te drukken. Alles dat riekt naar missies om dat anti-jihadistische doel te bereiken wordt door de PVV stelselmatig geblokkeerd.

Een andere uitspraak die de PVV- voorman deed om aan  te tonen dat de islam de grootste dreiging is voor Nederland waren de antisemitische uitspraken door Turkse jongeren, ook daar heeft Wilders een punt, maar ook daar is het selectief winkelen door de PVV. Wilders vergeet voor het gemak de eigen antisemitische uitlatingen door zijn partijgenoot Graus inzake Joden en het onverdoofd slachten. Een uitspraak die door Wilders nooit is rechtgezet, sterker nog de partij, met uitzondering van Kortenoeven, vond ook dat deze antisemitische maatregel werd ingevoerd, dat was en is dus inclusief Wilders.

De PVV is dan ook een partij die veel roept en het vervolgens niet ondersteunt. Roepen vanuit de marge is een ding, uitvoeren is voor de PVV echter van geheel andere orde.