donderdag 28 maart 2013

Fiscus pakt alleen de gewone man

„Fiscus laat voor 3,5 miljard euro aan fraudegeld liggen” kopt het RefDagen vervolgt alleszeggend met de volgende woorden: 

 
Honderdduizenden fraudeurs en foute bedrijven worden wel herkend, maar niet aangepakt.
Door tijdgebrek en onwelwillende leidinggevenden zouden verdachte dossiers ‘in de kelder’ blijven liggen. Zo geven tienduizenden belastingplichtigen op geen cent inkomsten te hebben. Ook is er geen enkele controle op tijdelijke werknemers uit Midden- en Oost-Europese landen.

Het euvel van alle eeuwen, de gewone man wordt keer op keer keihard gepakt door de gelegitimeerde rovers van de fiscus maar hun broeders in het kwaad, de criminelen, blijven buiten schot.

Het gebeurt in Cyprus, het gebeurt in Nederland. De mensen die het langste en hardste werken, die niet klagen, omdat zij nog vertrouwen hebben in een corrupte overheid worden keer op keer op keer gepakt. Houdt men zijn mond is men de klos, fraudeer je er lustig op los, dan zijn er leidinggevenden bij de fiscus die geen oogje, maar beide ogen dichtknijpen. Hebben die onwelwillende leidinggevenden er baat bij? Geen idee, maar misschien dat zoiets onderzocht kan worden. O nee wacht..... De overheidclubs houden elkaar de hand boven het hoofd, was ik even vergeten. 

Dat die gasten zolang hun gang kunnen gaan is ook de schuld van electoraat, dat alleen maar klaagt, maar vervolgens weer stemt op bijvoorbeeld een PvdA, CDA, of VVD die deze praktijken op hun beloop laten. Het traditioneel stemmen en het gebrek aan actiebereidheid bij de Nederlandse bevolking wekt corruptie in de hand en corruptie is het gevolg zoals blijkt uit het artikel in RefDag.

Ieder volk krijgt de regering/overheid/uitvoerende organen die het verdient. Een prettige dag verder, een dag waar u deels werkt voor de fiscus, diezelfde fiscus die u dus naait, maar criminelen van 3,5 miljard laat lopen.