zaterdag 2 februari 2013

Dit kabinet bestaat volgens Rutte uit minkukels

Niet mijn woorden, maar echt volgens de minister-president zelf.
 
Het vrindje van dit kabinet en nieuwe ambtenaar Gerard van Olphen gaat meer dan een miljoen gulden per jaar verdienen om de VVD-PVDA hobby, de SNS-bank, in stand te houden. Die 550.000 euro is meer dan de Balkenendenorm van 144.000 euro per jaar voor ministers en de minister-president. 

Dat deze nieuwe ambtenaar een stuk meer gaat verdienen vinden de graaiers van PVVDA geen enkel probleem:

Het salaris van 550.000 euro voor de nieuwe SNS-topman Van Olphen vindt Rutte niet te hoog. "Ik kan proberen iemand te vinden die het wil doen voor een ton, maar het risico is dan echt te groot dat we dan niet de juiste persoon vinden.''
Hij vindt het "een idiote discussie" dat de topman onder balkenendenorm zou moeten blijven. "Als je niet bereid bent dit soort bedragen te betalen, krijg je er niet de goede mensen voor. Je moet uiteindelijk marktconform betalen.''

 Met andere woorden dit kabinet dat stukken minder verdiend zijn volgens de woorden van de minister-president eigenlijk niet geschikt, een stelletje blaten idioten die maar iets doen. Rutte heeft daar een punt en bewijst dat maar weer eens door een ambtenaar een salaris toe te bedelen van meer dan een miljoen gulden per jaar.


De woorden van PvdA-voorzitter Spekman over  de VVD en de rijken zijn in het licht van het salaris van een meer dan een miljoen voor ambtenaar van Olphen dan ook verworden tot een mix van walgelijk, hypocriet en lachwekkend. Wat zei salonsocialist Spekman ook alweer?

De VVD komt alleen nog op voor de belangen van de rijken, en haalt de schouders op over de minima.“Ze kiezen altijd voor de bovenste tien procent, en de rest laten ze onverschillig liggen”, zegt PvdA-voorzitter Hans Spekman vandaag, zo meldt persdienst Novum.

De VVD en de PvdA rest alleen nog maar minachting van de Nederlandse bevolking. Graaiers, vrindjes en baantjesjagers. Meer is het niet en meer zal het niet worden.  Laat ze bloeden in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op naar de nul zetels.