donderdag 14 februari 2013

50plus pleegt electorale coup in peiling TNS/NIPO en klimt naar vierentwintig zetels

Slecht nieuws voor de verwende jeugd van Nederland, dat zijn zeg maar 30minners, die veel praatjes hebben, geen ene moer gepresteerd hebben, maar wel even de hardwerkende ouderen kapot willen nivelleren. Deze "generatie niks" zal even moeten slikken bij het zien van het resultaat in de peiling van TNS/NIPO waar de partij van Henk Krol in een klap op 24 zetels terecht komt.

Het kabinet van roven en nivelleren zal ook slikken bij dit schokkende resultaat, oké TNS/NIPO is redelijk slecht in het voorspellen, maar de toon is gezet en de trend is duidelijk waarneembaar. Het is een stille ouderenrevolutie van mensen die massaal bij de PvdA weglopen, maar ook de PVV en de SP worden niet gespaard door de massale overgang naar 50Plus.

De terugkeer van de PVV naar de islamkritiek is een draai geweest die 50plus geen windeieren heeft gelegd, natuurlijk is er de harde kern PVV'ers voor wie alles islam en Europa is, maar voor de oudere zijn er dus duidelijk andere belangen die zwaarder meewegen, dit meewegen geldt ook voor de SP die de oudere kiezer te lang in de schaduw heeft laten staan.

Op 29 december van 2012 tweette ik het volgende:Dat is in zeer korte tijd meer dan werkelijkheid geworden. De cijfers: