woensdag 23 januari 2013

Paniek bij de EU-tsaren over toespraak Cameron

De verwende edelen in Brussel en sommige Europese hoofdsteden zijn niet blij met de toespraakvan de Engelse minister-president David Camerom. Niet dat Cameron veel te vertellen heeft in zijn toespraak, het is een typische CDA-toespraak met veel  mitsen en maren.

Toch is er een zin in de toespraak van Cameron die er met kop en schouders uitsteekt:

There are always voices saying: "Don't ask the difficult questions."

Met die uitspraak slaat Cameron de spijker op de welbekende kop. Wanneer er kritische vragen over de EU worden gesteld gaan de EU-graaiers en grootverdieners onder het mom van "Europese eenheid" onmiddellijk in de aanval en wordt er met man en macht getracht de vragensteller te ridiculiseren. Zo ook met de toespraak van Cameron. Die Deutschen en de Fransozen rammen er meteen kritiek uit, dat duidt op paniek bij deze eurofiele naties.

De Fransen leggen naar eigen zeggen de rode loper voor de Britten uit wanneer zij uit de EU willen stappen en volgens de Duitsers mogen de Britten geen krenten uit de pap prikken.

Ook in Nederland zijn de Brusselse bukkers meer dan kritisch op Cameron. Alexander Pechtold bijvoorbeeld levert met liefde verworven vrijheden in, om de almaar uitdijende Europese mogol tevreden te houden. Ook GroenLinks ziet liever een Europese Vierde Rijk dan een onafhankelijk sterk Nederland. 

Stel dus geen moeilijke vragen over de EU. Kritiek is verboden en criticasters worden door de eurofielen met de grond gelijk gemaakt waarbij alle middelen worden ingezet. De EU als EUSSR bestempelen mag niet van de euroknuffelaars en de EU aanduiden als Vierde Rijk zal ook wel op verzet stuiten, evenals meer en meer lebensraum voor de Europese Commissie. Het zij zo.