donderdag 24 januari 2013

Meer koopzondagen al achterhaald voordat zij ingevoerd zijn

Een overgrote meerderheid in Nederland is voor een verruiming van de winkeltijdenwet, dat is een gegeven. Dat door die verruiming andere mensen moeten werken dat deert deze egoïstische bevolkingsgroep niet. Het deert deze groep ook niet dat met de verruiming van de winkeltijdenwet de CO2 uitstoot toeneemt daar hoor je de zogenaamde groene partijen als Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 liever niet over, dat is maar een vervelende vraag en vervelende vragen zijn niet wenselijk. Deze zogenaamde "verlichte" partijen zien liever ook meer CO2 uitstoot dan dat mensen, die nu moeten werken, thuis met het gezin iets hadden kunnen doen.

Eigen koopzondag eerst is het credo van de asocialen in onze samenleving. Het goede nieuws voor het winkelpersoneel, dat door deze gewetenlozen wordt gedwongen langer en meer te werken is, dat de koopzondagen in de toekomst wel eens verleden tijd kunnen zijn.
Twee voorbeelden om dat te staven. Het eerste voorbeeld komt uit het Verenigd Koninkrijk:

Sales in December were up 1.5% compared with a year earlier, while like-for-like sales, which exclude new store openings, rose 0.3%.
Without a 17.8% jump in online non-food sales, total sales would have fallen.
"Many retailers have invested a lot in making their websites easier to use across devices and also increasing confidence in their online security... the surging popularity of tablets and smartphones giving even better access is a major factor," Helen Dickinson said.

De groei in het VK in het midden- en kleinbedrijf is te danken aan de groei online. Niet door het ouderwetse kopen in een  winkel.

Een ander voorbeeld komt uit Nederland waar de Schoenreus het moeilijk heeft:

Het filiaal van de Schoenenreus aan de Cronjestraat in Haarlem is donderdag 'wegens omstandigheden' gesloten. Zeer waarschijnlijk heeft dat te maken met het faillissment van het bedrijf, een van de grootste schoenenketens in Nederland, dat donderdag werd uitgesproken.
De schoeiselgigant vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan. Het bedrijf kwam in de financiële problemen door een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels.

Online winkelen is de normaalste zaak van de wereld. Je kunt het doen vanuit je luie stoel 24/7 en niemand die je er mee lastig valt. Je CO2-voetafdruk blijft beperkt en je gunt mensen hun vrije zondag. Deze argumenten zijn voor de politieke partijen, uitgezonderd het CDA, ChristenUnie, SGP en SP, aan dovemansoren gericht. Het gaat hen puur en alleen voor het eigen egoïsme. Het ikke ikke ikke en de rest kan stikken staat hoog in het vaandel van de andere partijen geschreven. De tijd zal deze zelfzuchtigen echter ongelijk geven.